România trimite înapoi gunoaiele britanicilor. Alte 7 containere descoperite în Portul Agigea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul containerelor cu deşeuri, descoperite în ultima perioadă în Portul Constanţa şi Portul Agigea, a ajuns la 33.

Garda Naţională de Mediu anunţă că miercuri, 18 martie, au fost descoperite alte 7 containere cu deşeuri în portul Constanţa Sud-Agigea. Deşi sunt importate tot din Marea Britanie, cele 7 containere aveau ca expeditor o altă firmă decât cea care a primit cele 26 descoperite până acum de autorităţi.

„La doar o zi după ce au depistat încă un container plin de deşeuri, care se adaugă celor 25 descoperite în terminalele din portul Constanţa şi din Chitila, iată că astăzi (18 martie 2020), poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, au identificat încă un lot de 7 containere pline cu deşeuri, în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea.

Împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, a avut loc verificarea fiecărui container în parte, atât din punct de vedere al conţinutului cât şi al actelor legale de însoţire”, spun cei de la Garda de Mediu.

Comisarii spun că, din documente rezultă că cele 7 containere nu sunt în legătură cu cele 26 găsite până acum, deşi ţara de provenienţa este tot Marea Britanie. „Actele de însoţire erau completate defectuos, anexele incomplete şi scrise cu pixul la rubrica “tipul deşeului”.

În urma cercetărilor a reieşit că „marfa” era destinată unei societăţi din localitatea Popeşti –Leordeni, jud. Ilfov, care are ca obiect de activitate reciclarea deşeurilor.”

În consecinţă, ca şi în celelalte cazuri similare care au vizat transferul ilegal de deşeuri, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dispus interzicerea intrării pe teritoriul României a deşeurilor respective, acestea fiind reintroduse în container pentru a fi expediate în ţara de origine.

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

VIDEO Deşeuri din Marea Britanie, descoperite în Portul Constanţa. Ministrul Mediului: „Suntem ultimii din Europa la reciclare”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite