România, ladă de gunoi pentru ţările europene

0
0
Containere cu deşeuri foto: GNM CJ Constanţa
Containere cu deşeuri foto: GNM CJ Constanţa

Opt containere cu deşeuri de plastic au fost descoperite de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa.

La un an după ce zeci de containere erau descoperite în Portul Constanţa având marfă „second hand” pe care autorităţile române au numit-o simplu „deşeu”, Garda de Mediu continuă să găsească acelaşi gen de transporturi.

Dacă atunci era vorba despre containere sosite din Marea Britanie, acum, cele opt containere cu deşeuri din plastic au sosit din Slovenia, cu destinaţia România.

Descoperirea a fost făcută în data de 2 martie, când comisarii GNM CJ Constanţa au verificat opt containere cu deşeuri de plastic, la solicitarea Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

„S-a constatat că deşeurile provenite din Slovenia care urmau să ajungă în România la o instalaţie de valorificare din judeţul Ilfov, nu erau conforme cu datele înscrise în documentele de transport.

Având în vedere cele constatate, GNM CJ Constanta a dispus interzicerea accesului deseurilor pe teritoriul României şi returnarea celor opt containere în ţara de origine”, transmite Garda de Mediu.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa are un dosar pe rol deschis în primăvara anului trecut cu privire la mai multe containere sosite din Marea Britanie care în documente figurau că sunt încărcate cu marfă second hand, în realitatea aceasta fiind catalogată drept deşeuri.

Autorităţile spun că România este o ţară unde neutralizarea deşeurilor este foarte ieftină comparativ cu alte ţări europene.

Citeşte şi:

România trimite înapoi gunoaiele britanicilor. Alte 7 containere descoperite în Portul Agigea

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri