Remus Cernea va cere interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea este un iubitor al animalelor FOTO Arhivă personală
Remus Cernea este un iubitor al animalelor FOTO Arhivă personală

Parlamentarul Remus Cernea va depune luni, 25 august, la Senat, ca primă Cameră a Parlamentului, proiectul de lege pentru a se interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri.

Propunerea amendează Legea pentru Protecţia Animalelor nr. 205 din 2004 (republicată în 30 aprilie 2014). Principala modificare a actului normativ se referă la art. 17, după cum urmează: „Este interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol“. Cernea spune că, dacă va fi adoptată, legea va intra în vigoare la 12 luni după publicarea ei în Monitorul Oficial.

Totodată, el a iniţiat şi o petiţie online adresată Paramentului României pe care o pot semna toţi cei care se opun folosirii animalelor sălbatice în circuri. În mai puţin de 48 de ore, petiţia a strâns peste 1500 de semnături online şi foarte multe comentarii de susţinere.

„Este o propunere legislativă care are un important fundament moral. Suferinţa la care sunt supuse animalele este un lucru care revoltă orice om pentru care empatia şi respectul faţă de animale reprezintă valori de preţ. Chiar şi mulţi copii de vârste fragede înţeleg că animalele de la circ nu sunt fericite. Adoptarea unei astfel de reglementări ar demonstra că România doreşte să facă paşi înainte pentru protejarea animalelor şi să repare, treptat, erorile grave din trecut. Astăzi, ţara noastră este faimoasă în întreaga lume pentru cruzimile la care sunt supuse animalele pe teritoriul ei“, mai spune parlamentarul.

Iniţiativa vine la scurt timp după ce Radu Mazăre a anunţat că la următoarea ediţie a carnavalului de la Mamaia se va folosi de animale de la circ pentru crearea unui decor exotic. Edilul îl va întruchipa pe 30 august pe Ramses al II-lea.  
 
Vă mai recomandăm:

Deputatul Remus Cernea a invitat-o pe Conchita Wurst în România

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Legile lui Cernea, depuse în Parlament până la finele acestei luni. „O să-mi dezvălui şi orientarea sexuală, dacă e cazul“, promite deputatul de Constanţa

Remus Cernea rămâne deputat de Constanţa. Candidatura lui la alegerile europarlamentare a fost respinsă

Un parlamentar de Constanţa a învins Agenţia Naţională de Integritate. Instanţa i-a dat dreptate lui Remus Cernea

Remus Cernea: „Etica să devină disciplină obligatorie de studiu în şcoli. Religia să rămână facultativă“

Proiect de lege: delfinii, persoane non-umane. România ar putea fi prima ţară din Europa care recunoaşte acest statut

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite