Reglare de conturi:UPDATE Interlop împuşcat în centrul oraşului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cunoscut personaj din lumea interlopă a Constanţei, Giolacai Arsen (31 de ani), a fost împuşcat azi-noapte, în jurul orei 1.00, în zona Trocadero. Surse din anchetă spun că atacatorul, rămas deocamdată necunoscut, ar fi tras două focuri de armă.

Update ora 18.00 Medicii constănţeni spun că, din punct de vedere terapeutic şi medical, nu ar fi putut face faţă cazului interlopului împuşcat. „În noaptea de 18 spre19 decembrie, în serviciul de Urgenţă s-a prezentat pacientul Giolacai Arsen. Consulturile multidisciplinare şi investigaţiile complexe efectuate au stabilit diagnosticul de plăgi împuşcate toracice“, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cadrele medicale spun că au decis ca Giolacai Arsen nu ar fi putut fi operat în unitatea constănţeană. „În cursul zilei de 19 decembrie s-a efectuat transferul pacientului la un spital de rang superior, datorită faptului că din punct de vedere terapeutic şi medical, Spitalul Judeţean Constanţa nu avea posibilitatea de a asigura rezolvarea optimă a acestui caz“, a explicat Dan Căpăţână, managerul unităţii. El spune că solicitarea pentru intervenţia unui elicopter care să-l transporte la un spital din Capitală a fost făcută prin serviciul 112.

Update ora 11.20:
Elicopterul care îl transportă pe interlop către Spitalul Floreasca din Capitală a decolat. Surse din cadrul anchetei au spus că Giolacai Arsen a declarat că nu ştie cine este cel care a încercat să îl ucidă şi că nu îşi poate explica de ce i-ar dori cineva moartea pentru că nu are duşmani şi nu este implicat în nici un fel de afacere ilegală. La acest moment poliţiştii, procurorii dar şi serviciile de informaţii au demarat o anchetă complexă pentru a-l găsi pe cel care a încercat să îl ucidă pe Giolacai.

image

Update ora 11.00: Operaţiunea de aterizare a elicopterului a eşuat. Piloţii au luat decizia de a încerca să aterizeze lângă un supermarket din Constanţa, unde suprafaţa pe care pot ateriza este mai mare. Giolacai Arsen se află în acest moment într-o Ambulanţă care urmează să îl ducă la elicopter.

image

Update ora 10.30: Un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor se află în acest moment deasupra heliportului din curte Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Elicopterul a venit la solicitarea familiei interlopului pentru a-l transporta pe acesta la Spitalul Floreasca din Capitală, unde urmează să fie operat. Elicopterul nu poate ateriza deocamdată din cauza vântului puternic. Medicii au spus că ar fi putut să îl opereze pe Giolacai Arsen fără probleme, însă acesta a ales ca intervenţia să se facă în Bucureşti. La acest moment elicopterul se află a doua tentativă eşuată de a ateriza pentru a prelua pacientul.

image

Update ora 10.00: Atacatorul a încercat să îl omoare pe Giolacai iar tentativa de omor a fost planificată cu grijă. Necunoscutul l-a urmărit pe Giolacai care se dusese într-o vizită iar când interlopul a ieşit din bloc şi a intrat în autoturism s-a apropiat de geam şi a tras două focuri de armă. Gloanţele au pătruns prin geamul maşinii şi l-au rănit pe Giolacai în gât şi în piept. Anchetatorii spun că atacatorul a folosit o armă letală, un pistol, de calibru nouă milimetri. Ulterior necunoscutul a fugit. Atacul s-a produs în zona cartierului Trocadero.

Mai citiţi şi:

Vaslui: Tânăr înjunghiat într-o reglare de conturi

Piatra Neamţ: Falău, model pentru rezolvarea problemelor dintre interlopi

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

Proiectilele l-au nimerit pe Giolacai în gât şi în piept. Victima a reuşit ajungă singură la spital. La această oră, poliţia constănţeană şi serviciile de informaţii sunt în alertă.

Giolacai este un client mai vechi al oamenilor legii. Anul trecut, el a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pentru ameninţarea unei jurnaliste.


În mijlocul scandalurilor

Arsen Giolacai este unul dintre interlopii care au semănat groază printre constănţeni în urma scandalurilor din iulie 2004 de la Club XXI din staţiunea Mamaia, Terasa Beta din Constanţa şi de pe strada Olteniei, atunci când l-a înjunghiat pe Cristian Gherghişan.

Citiţi şi:

Neamţ: Mararu, bănuit că a vrut să ucidă un alt interlop

Şirul confruntărilor între banda condusă de Arsen şi Marius Aurel şi cea aflată sub „camanda" lui Cătălin Victor Mirea a început la 3 iunie 2004, cu scandalul de la terasa barului Beta de lângă Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, când Cătălin Victor Mirea a fost bătut de Arsen Giolacai şi de Gheorghe Moraru. Câteva ore mai târsiu, răfuiala s-a mutat pe strada Olteniei, din oraşul Constanţa. Atunci, Arsen şi Mirea l-au înjunghiat pe Cristian Gherghişan în mână şi în picior, provocându-i răni care au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale. 

Vom reveni cu amănunte!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite