Reacţia judecătorilor după abrogarea pensiilor speciale: Cauzele se amână pe o perioadă nedeterminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Constanţa                                                                    FOTO: Călin Gavrilaş
Tribunalul Constanţa                                                                    FOTO: Călin Gavrilaş

Abrogarea pensiilor speciale îi determină pe judecători să protesteze. Măsura a fost luată la nivelul întregii Curţi de Apel Constanţa, pe o perioadă nedeterminată.

Cauzele se vor amăna, cu excepţia cauzelor urgente şi orice şedinţă de judecată va înceta la ora 16.00. Aceasta este forma de protest a judecătorilor din Cadrul Curţii de Apel Constanţa, decisă miercuri, 29 ianuarie, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Judecătorilor.

„După dezbateri şi supunere la vot, cu majoritatea voturilor exprimate de către cei 34 de judecători prezenţi la şedinţă, având în vedere aprobarea la data de 28 ianuarie 2020 a propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a Judecătorilor a stabilit următoarele forme de protest pentru o perioadă nedeterminată”, transmite Curtea de Apel Constanţa.

Decizia de amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente, a fost luată cu majoritate de voturi (32 pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri) .

Cea de-a doua formă de protest, încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 16.00, a fost luată cu majoritate de voturi (18 pentru şi 16 împotrivă).

Pe aceeaşi temă:

Magistraţii constănţeni, solidari cu protestul colegilor români de la Bruxelles

Preşedintele Curţii de Apel Constanţa, omul care s-a opus protestelor magistraţilor, revocat din funcţie de adunarea generală a judecătorilor

VIDEO Jurnalistul german amendat la protestele din Piaţa Victoriei a câştigat procesul cu Jandarmeria. Ce a decis instanţa, prin sentinţă definitivă





 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite