Radu Mazăre susţine că inspectoarea ANI care îl acuză de conflict de interese a lucrat în Primăria Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre este acuzat de ANI de conflict de interese.
Radu Mazăre este acuzat de ANI de conflict de interese.

Primarul Radu Mazăre susţine că inspectoarea ANI care îl acuză de conflict de interese a fost angajata Primăriei Constanţa până în 2005. În acel an femeia a demisionat din funcţie după ce i-a fost imputată suma de 10 milioane de lei.

Mazăre a povestit că Elena Galan şi un alt inspector au confiscat bunurile unor cetăţeni şi nu le-au depozitat în siguranţă, iar acestea au fost deteriorate.

“În 2005, doi inspectori din perioada respectivă au confiscat bunurile unor cetăţeni evacuaţi care stăteau pe domeniul public, îşi scoseseră bunurile acolo, patul, hainele, televizor. În momentul în care au confiscat bunuriloe trebuiau să aibă grijă să le depoziteze în siguranţă. Cetăţenii respectivi au venit, au spus că doresc să-şi ia bunurile înapoi care nu mai erau se deterioraseră. S-a făcut o expertiză şi suma respectivă a fost imputată celor doi. Era vorba de 10 milioane pentru fiecare. După ce i-am imputat suma, a plecat din Primărie şi ne-a dat în judecată. Ne-am judecat ani de zile, iar într-un final a câştigat”, a afirmat Mazăre. 

Primarul susţine că un inspector ANI nu trebuie să cerceteze o persoană cu care a avut un conflict în trecut. “Orice inspector de la ANI în momentul în care începe să cerceteze o persoană şi să facă un dosar semnează o declaraţie de imparţialitate în care spune nu a avut nimic de împărţit, niciun motiv de ranchiună mai pe româneşte. Ca să mă cerceteze cineva căruia eu i-am imputat o sumă în baza referatului comisiei de disciplină, după aia a plecat din primărie supărată, ne-a dat în judecată, cred că nu poate fi imparţial. Cred că o oftică pe undeva a rămas”, a menţionat Mazăre.

Primarul a spus că a făcut plângere pentru abuz în serviciu împotriva Elena Calcan la ANI şi la CNI. “I-am făcut plângere administrativă la şeful ANI, am făcut şi la Comisia Naţională de Integritate”, a precizat edilul.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Radu Mazăre, primarul Constanţei, a infracţiunii de conflict de interese pentru că a semnat cinci contracte şi un acord cadru încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. şi S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale.


Mai citiţi şi:

Radu Mazăre, în conflict de interese. Primarul Constanţei a acordat contracte partenerului Sorin Strutinsky. ANI sesizează DNA

Răspunsul lui Radu Mazăre la raportul ANI: face plângere penală şi cere daune morale
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite