Radu Mazăre: „Constanţa nu va mai lua vreun ban de pe urma portului“. El susţine că municipalitatea pierde 2,5 milioane de euro anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre a pierdut definitiv acţiunile la Portul Constanţa.
Radu Mazăre a pierdut definitiv acţiunile la Portul Constanţa.

Radu Mazăre le-a dat joi o veste tristă constănţenilor. Primăria nu va mai avea acţiuni la Portul Constanţa şi, astfel, pierde o sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro pe care o încasa anual în urma celor 20 de procente pe care le deţinea la APMC.

“Constanţa nu va mai avea o acţiune la Portul Constanţa şi nici un ban de pe urma Portului Constanţa. Când vom face bugetul pentru 2015 aceşti 2,5 milioane de euro nu o să-i avem”, a afirmat Radu Mazăre.

Edilul a explicat că după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională legea prin care s-a făcut transferul de acţiuni a venit şi motivarea acestuia care precizează că acţiunile respective trebuiau date pe bani.

“Acţiunile pe care Primăria le-a deţinut la Portul Constanţa au fost pierdute definitiv. Nu le vom mai recupera niciodată, iar asta înseamnă o pierdere în bugetul primăriei de 2,5 milioane de euro. A apărut hotărârea Curţii Constituţionale care nu spune cum credeam noi că acţiunile ar fi trebuit să fie date municipiului şi nu Consiliului Local, ci spune că toată legea este neconstituţională. Transferul de acţiuni ar fi trebuit făcut pe bani, iar Guvernul şi Parlamentul ar trebui să stabilească o legislaţie specifică privitor la aceste transferuri”, a precizat primarul Constanţei.

El susţine că şi alte transferuri ale unor acţiuni de la alte porturi şi aeroporturi din ţară către autorităţi locale sunt neconstituţionale, dar că în acele cazuri nu a sesizat nimeni Curtea Constituţională. “Asta înseamnă că şi alte porturi, aeroporturi care au fost transferate către autorităţile locale au fost transferate neconstituţional având în vedere această hotărâre, dar alea nu au fost atacate”, a precizat Radu Mazăre.

Vă mai recomandăm:

Radu Mazăre renunţă la Portul Constanţa. Primarul crede că guvernanţii vor rezolva problemele constănţenilor

Promisiunile anului electoral la Constanţa. Cazinoul, acţiunile Portului şi Podul de la Agigea, marile teme pregătite dinainte de campanie

Îndemnul opoziţiei din Constanţa: „Mazăre, renunţă şi la primărie! Portul oricum nu l-ai fi avut
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite