Protest la Constanţa faţă de măsurile de protecţie împotriva pandemiei COVID-19: „Măştile jos“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Constanta fata de masurile anti Covid

Câteva sute de persoane au participat, duminică seara, la Constanţa, la un protest faţă de măsurile de protecţie împotriva pandemiei de COVID-19.

Manifestarea de la Constanţa, din faţa Prefecturii, a fost iniţiată pe o pagină de socializare, iar la eveniment au fost prezente câteva sute de persoane. 

Protestatarii au strigat: "Nu vrem să furăm, vrem să cântăm", "Jos masca", "România, România", "Măştile jos", "Libertate, libertate”, "Hoţii, hoţii”, “Deschideţi HORECA”, “Jos Chiţac”, “Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa, trezeşte-te”, “Să plece Arafat”.

Protestatorii au cerut prezenţa în mjlocul lor a ministrului Justiţiei, Stelian Ion: "Să vină Stelian, că e constănţean”. De asemenea, ei au mai cântat imnul naţional “Deşteaptă-te, române".

Ce prevăd noile măsuri:

1. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă si duminică în intervalul orar 20.00 — 05.00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distantă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Situaţie actualizată la nivelul judeţului Constanţa, privind noul coronavirus

Conform Prefecturii Constanţa, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 37.418 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 923 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 463 de persoane internate, dintre care 443 din judeţul Constanţa şi 20 din alte judeţe. Facem menţiunea că persoanele din alte judeţe, dar internate în Constanţa, sunt raportate în situaţiile din judeţele de provenienţă. 

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 2.419 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.541 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanţa, la nivelul judeţului au fost confirmate, de la începutul anului şcolar, 476 de cadre didactice, 1.116 elevi, 241 de studenţi şi 152 de angajaţi din unităţile de învăţământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 1.697 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (385), asistenţi medicali (770) şi personal auxiliar (542).

La nivelul judeţului Constanţa, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (140 – 118 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 103 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 102 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 26 ocupate) şi Secţia Exterioară Agigea (55 – 24 ocupate).

Vă mai recomandăm:

A început înnisiparea pasarelei de promenadă din zona debarcader Cazino Mamaia, monument abandonat de autorităţi

Cum au căzut în păcat Adam şi Eva. ÎPS Teodosie: „Femeile sunt mai curioase“ VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite