Producătorii agricoli, invitaţi să-şi vândă marfa în pieţele agroalimentare din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legume în pieţele din Constanţa foto RAEDPP
Legume în pieţele din Constanţa foto RAEDPP

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa are mese disponibile în toate pieţele agroalimentare pe care le administrează, atât pentru producători agricoli, cât şi pentru agenţi economici.

Conform legislaţiei, minimum 40% din spaţiile de vânzare sunt destinate producătorilor agricoli. Pentru a-şi putea comercializa produsele, tot ce trebuie să facă este să se prezinte la una din pieţe, şi, pe baza atestatului de producător, a carnetului de comercializare şi a cărţii de identitate, aceştia îşi pot alege una sau mai multe dintre  mesele rămase neocupate. Listele cu mesele libere sunt afişate la fiecare birou administrativ al pieţei.

„Producătorii agricoli plătesc o taxă de închiriere a meselor, zilnic, iar RAEDPP Constanţa, prin Direcţia Pieţe, Târguri şi Oboare, le închiriază cântar electronic, verificat metrologic. Producătorii au obligaţia să afişeze etichete de produs şi o copie după atestatul de producător, pentru ca cei care doresc să cumpere produsele să poate avea acces la aceste documente”, transmite RAEDPP.

Agenţii economici pot încheia contracte de închirere pentru mese în vederea  comercializării de legume-fructe şi flori, cât şi pentru locaţii/teren în vederea comercializării de produse nealimentare sau pentru amplasarea de automate cu produse alimentare, în condiţiile prezentării următoarelor documente:

- Cerere, recomandare de la intendentul din piaţă (pentru mese), certificatul de înregistrare la Oficiul Registrul Comerţului, certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerţului, adresă furnizare informaţii extinse emisă de Oficiul Registrului Comerţului, actul constitutiv/statutul ofertantului, certificatul de înregistrare fiscală, încheiere/Sentinţă/Rezoluţie emisă de Oficiul Registrului Comerţului privind înfiinţarea societăţii, acord de constituire şi procură specială (pentru întreprinderile familiale înfiinţate conform OUG nr.44/2008), rezoluţie eliberată de Oficiul Registrului Comerţului (pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale înfiinţate conform OUG nr.44/2008), precum şi copie după actul de identitate.

RAEDPP Constanţa încheie contracte cu agenţii economici pe o perioadă minimă de o lună şi maximă de un an, cu posibilitate de prelungire.

Preţurile practicate de Regie pentru închirierea unei mese pe platoul pieţelor pe care le administrează sunt următoarele, începând din 01.06.2019, conform Hotărârii Consiliului de administraţie al RAEDPP Constanţa din 27.05.2019:

- pentru producătorii agricoli: 8,5 lei/mp/zi cu TVA inclus în pieţele Unirii, Pescăruş şi Tic Tac; 11 lei/mp/zi cu TVA inclus în pieţele I.L. Caragiale, Tomis Nord, Brotăcei şi pe platoul deschis al pieţei Griviţa; 13 lei/mp/zi cu TVA inclus în pieţele Tomis III şi pe platoul închis al pieţei Griviţa.

- pentru agenţii economici: 259 lei/mp/lună cu TVA inclus în pieţele Unirii, Pescăruş şi Tic Tac; 335 lei/mp/lună cu TVA inclus în pieţele I.L. Caragiale, Tomis Nord, Brotăcei şi pe platoul deschis al pieţei Griviţa; 395 lei/mp/lună cu TVA inclus în pieţele Tomis III şi pe platoul închis al pieţei Griviţa.

Citeşte şi:

Intrare liberă la Muzeul de Artă Populară, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

O navă de 180.702 DWT, cu o lungime de 292 metri, a ajuns în Portul Constanţa FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite