Procurorii militari anchetează modul în care au acţionat salvatorii de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care femeia s-a aruncat de la etaj Sursa Martor ocular
Momentul în care femeia s-a aruncat de la etaj Sursa Martor ocular

Procurorii militari au demarat o anchetă privind modul în care s-a acţionat la incendiul produs marţi la un apartament dintr-un imobil de pe Bulevardul Mamaia. Acuzaţiile sunt de neglijenţă în serviciu.

Procurorii militari au demarat o anchetă privind modul în care s-a acţionat la incendiul produs marţi la un apartament dintr-un imobil de pe Bulevardul Mamaia. „Pe data de 16 februarie, procurorii militari de la Parchetul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la circumstanţele în care a avut loc intervenţia pompierilor la stingerea unui incendiu produs în municipiul Constanţa. Încadrarea juridică a faptei este de neglijenţă în serviciu“, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar. 

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă declanşează o anchetă privind cazul de la Constanţa, unde o femeie s-a aruncat de la etaj, dintr-un apartament cuprins de flăcări, fără ca pompierii să aibă desfăşurat vreun dispozitiv de salvare a acesteia.

„Ca urmare a informaţiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanţa, facem precizarea că inspectorul şef al ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes  operativ de la momentul primirii apelului de urgenţă până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.

Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanţa  în vederea clarificării situaţiei şi  dispunerii unor măsuri ulterioare.

Vom reveni cu informaţii suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei.“, a transmis ISU Dobrogea. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că apelul la 112 a fost preluat de dispecer la ora 9.14, iar un minut mai târziu au fost alertate simultan o ambulanţă SMURD tip B2, două autospeciale de stingere şi o autoscară. Conform ISU, autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 9.27, distanţa parcursă fiind de opt kilometri, iar femeia s-a desprins de la balcon la 9.25. Ulterior, o filmare de pe o cameră de bord a arătat că autoscara a ajuns la locul incendiului abia la ora 9.40 şi nu la 9.27, cum informase iniţial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. 

Pe aceeaşi temă: 

Incendiu violent într-un bloc din Constanţa. O femeie a sărit de la etajul 6, din apartamentul în flăcări VIDEO 

EXCLUSIV Dosarul tragediei Siutghiol, clasat definitiv de Parchetul General. Primul om ajuns la elicopterul SMURD: „Regret toată viaţa că nu i-am salvat“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite