Primele măsuri luate de Damen pe Şantierul Naval Mangalia. „Ne confruntăm cu o perioadă dificilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul Naval Mangalia                                                           FOTO Damen
Şantierul Naval Mangalia                                                           FOTO Damen

Primele măsuri ale Grupului Damen, cel care asigura managementul Şantierului Naval Mangalia, au fost anunţate chiar de proprietarul Grupului de Şantiere Navale Damen, Kommer Damen.

Preşedintele şi proprietarul Grupului de Şantiere Navale Damen, Kommer Damen, a avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, pentru a discuta despre viitorul Şantierului Naval Damen Mangalia.

În urma achiziţiei de către Grupul Damen a 49% acţiuni din Daewoo Mangalia Heavy Industries de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering la data de 20 iulie 2018, Grupul Damen a devenit responsabil pentru managementul operaţional al şantierului care a fost redenumit Şantierul Naval Damen Mangalia  (Damen Shipyards Mangalia). Guvernul României deţine 51% din acţiuni.

Întâlnirea a avut loc în urmă cu o săptămână, la sediul Ministerului Economiei. „Subiectele discutate au inclus parteneriatul de încredere care susţine asocierea dintre Damen şi şantierul nou-achiziţionat. Mai mult, s-a subliniat faptul ca industria navală este de interes strategic pentru România, şi că se aşteaptă ca relaţia dintre Ministerul Economiei din România şi Grupul de Şantiere Navale Damen să permită industriei construcţiilor navele din România dezvoltarea la întregul potenţial”, transmite Grupul Damen.

„Şantierul din Mangalia este foarte important pentru Grupul Damen deoarece va permite diversificarea gamei lor de produse, în special în direcţia construcţiei de nave de dimensiuni mari cu valoare adăugată mare, cum ar fi navele de croazieră”, a declarat ministrul Economiei.

Totodată, acesta a subliniat că Damen şi-a exprimat intenţia de a mări numărul angajaţilor din şantier la peste 3.000.



De cealaltă parte, Kommer Damen a spus că „având în vederea starea actuală a şantierului, ne confruntăm cu o perioadă dificilă. Cu toate acestea, cu susţinerea deplină şi continuă a Guvernului României şi a oportunităţilor comerciale contractate, avem convingerea că situaţia financiară a şantierului va fi restaurată, iar angajarea de personal stabilizată. Nu numai că vom oferi condiţii de muncă mai bune forţei de muncă româneşti, dar am discutat de asemeni şi îmbunătăţirea condiţiilor sociale, prin renovarea şi modernizarea cantinelor şi a anexelor sociale din şantier”, se arată în comunicatul Grupului Damen.

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave şi are în jur de 12.000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6.000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul.

Intalnire proprietar Damen cu ministrul Economiei

Pe aceeaşi temă:

Salariile muncitorilor de la Şantierul Naval Mangalia au fost majorate. Sindicatele au negociat contractul colectiv cu noua conducere

Cum au de gând olandezii să salveze de la dezastru şantierul naval din Mangalia


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite