Prima cursă de la Tel Aviv a primit botezul pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Pe litoral vor veni în această vară peste 5.000 de turişti israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima cursă de anul acesta de la Tel Aviv, care a adus în România 159 de turişti israelieni, a primit botezul cu două tunuri de apă pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa.

Turiştii străini încep timid să ne redescopere ţara, tradiţiile şi prind gustul distracţiei de la malul mării. Duminică, prima cursă de la Tel Aviv a aterizat la Constanţa, având la bord turişti de toate vârstele.

Ei vor petrece o vacanţă de cinci stele pe litoralul românesc şi vor face excursii de o zi în Delta Dunării. De asemenea, vor merge la degustări de vinuri şi vor face croaziere pe mare.

„România este una dinte cele mai ieftine destinaţii turistice din Europa, dar nu din acest motiv israelinii aleg litoralul românesc. Aproximativ 10 % din populaţia Israelului este de origine română şi de aceea primul zbor de astăzi vine la capacitate maximă şi aşa se prefigurează a fi toată vara“, a spus Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Un turist plăteşte, în medie, un preţ de cazare de 100 de euro pe noapte.

Cei peste 5.000 de turişti israelieni care vor veni în acest sezon estival pe litoral vor fi cazaţi la patru hoteluri de pe litoral. Destinaţia preferată este Mamaia, dar sunt discuţii şi pentru a include în proiect un hotel din Eforie. De asemenea, urmaşii lui Moise sunt foarte dornici să meargă la un spectacol de circ, dar şi să descopere comorile din Delta Dunării sau să viziteze Capitala.

„Noi am investit în acest proiect. Am fost pentru prima dată la târgul de turism de la Tel Aviv în luna februarie a acestui an, unde am avut discuţii cu mai multe companii de publicitate, am demarat o campanie de imagine finanţată din taxa de promovare care se colectează de către Primăria Constanţa“, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Zborurile charter Tel Aviv – Constanţa au fost demarate de turoperatorul israelian Meshek Wings în sezonul estival 2014. Dacă anul trecut frecvenţa zborurilor a fost de unul pe săptămână, în acest an seria de chartere operate de compania Blue Air se va derula cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână.

turisti israel

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Poveştile românilor care au deturnat avioane ca să evadeze din comunism: şase au ajuns până în Austria

EXCLUSIV Securitatea şi Dosarul „Litoral '77“. Cum au fost spionaţi toţi turiştii români şi străini

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite