Pregătiri pentru începerea unui nou sezon turistic. Ce lucrări se execută pe plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ABADL
FOTO: ABADL

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au început să pregătească plajele pentru sezonul turistic 2022.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, au început deja să pregătească plajele pentru sezonul 2022. 

Muncitorii acţionează în prezent pe trei tronsoane cuprinzând suprafaţa exploatată turistic: Tronson I (Constanţa – Mamaia – Năvodari – Midia); Tronson II ( Eforie – Costineşti – Tuzla); Tronson III (Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2Mai – Vama Veche).

Conform ABADL, se execută atât lucrări manuale, cât şi mecanice de la Năvodari la Vama Veche:

  • se curăţă manual întreaga suprafaţă de plajă de corpurilor străine: lemn, metal, sticlă, plastic şi alte deşeuri;
  • se evacuează depozitele de scoică din zonele cu depuneri şi algele depuse la linia ţărmului
  • se îndepărtează manual nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie;
  • se reabilitează suprafeţele de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport şi nivelare în zonele stabilite)
  • se îndepărtează mecanizat, cu utilaje terasiere, nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă.
  • se nivelează şi se execută lucrări de afânare a suprafeţelor de plajă cu utilajele din dotare;
  • se demontează gardurile de stuf amplasate pentru protecţie împotriva eroziunii eoliene a plajelor:
  • se transportă şi se încarcă manual panourile de stuf şi parii de sprijin în autovehicule

În urmă cu câteva zile, Hristu Uzun, vechi membru PSD Constanţa şi unul dintre cei mai vechi specialişti de la Apele Române, a fost numit director general al Administraţiei Bazinale Apele Române - Dobrogea Litoral. Uzun se află la conducerea instituţiei pentru a treia oară. 

În această toamnă expiră contractele pentru sectoarele de plajă încheiate pentru durate de până la 10 ani, astfel că urmează o nouă rundă de licitaţii, în care va trebui să se ţină cont de noile reguli europene ale proiectului de reabilitare a litoralului românesc. 

lucrări pe plajă curatare foto ABADL

Foto: ABADL

Vă recomandăm şi: 

Nou director la Apele Române - Dobrogea Litoral. Cine va decide soarta plajelor

Proiectul imobiliar din zona plajei Corbu ar avea impact „nesemnificativ” pentru mediu. Primar: „Noi vrem cât mai mulţi investitori” VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite