Ponta către constructorii italieni ai Autostrăzii Soarelui: „Grazie e complimenti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a tăiat panglica la ultimul tronson al Autostrăzii Soarelui, la nodul rutier de la Valu lui Traian. Segmentul Cernavodă – Medgidia – Murfatlar este gata doar pe jumătate, circulaţia publică fiind deschisă joi, 19 iulie, pe o singură cale.

Primul ministru Victor Ponta a fost însoţit de fostul premier liberal Călin Popescu – Tăriceanu şi de ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, care au tăiat fiecare o bucăţică din panglica inaugurală.

„Băsescu spunea că nu avem nevoie de autostrăzi. Cine vine la mare sper să se bucure de autostradă. Eu oricum nu ajung până la 29 iulie. După aceea sper să vin şi eu la mare“, a spus primul ministru.

Victor Ponta a precizat că a fost decizia lui ca porţiunea de autostradă să fie deschisă pentru trafic fără accesorizare.

„Decizia mea a fost să nu mai stăm până când se fac benzinării şi parcări şi să se meargă pe autostradă. Imediat vor veni aici şi firme private care vor face benzinării. Sper că a fost o decizie bună“, a spus Ponta.

Spaţiile de servicii necesare pe o autostradă vor fi amenajate până la finalizarea construcţiei tronsonului, programată la data de 4 ianuarie 2013.

Şeful Executivului a afirmat însă că doreşte ca termenul de finalizare să fie devansat. „Sper ca această autostradă să ajute şi din punct de vedere economic, iar anul acesta să se termine lucrările la autostradă. Sper ca de mâine cei care vin la mare să scape de coşmarul din toate satele şi comunele“, a mai spus Ponta.

Primul ministru a felicitat echipa de constructori de la Astaldi-Max Boegl, care lucrează la ultimul tronson al Autostrăzii Soarelui. Victor Ponta li s-a adresat în italiană specialiştilor străini: „Grazie e complimenti!“.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite