Poliţia de Frontieră Română, misiuni de patrulare şi salvare în Marea Egee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Garda de Coastă
FOTO: Garda de Coastă

Timp de trei luni, nava MAI 1101 - proiect P-157 va participa la misiuni în Marea Egee, în cadrul operaţiunii „Poseidon 2019”.

În perioada 01.04 - 30.06, Poliţia de Frontieră Română va participa la misiunea „POSEIDON 2019", organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare MAI 1101– proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

„Nava maritimă de supraveghere şi cele două echipaje aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, urmează să execute misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune”, transmite Garda de Coastă.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "POSEIDON 2019" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni.

Operaţiunea ”POSEIDON 2019”, la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

Politia de Frontieră participă la operatiuni de supraveghere in Marea Egee FOTO Politia de Frontiera

                   Nava MAI 1101 a plecat spre Marea Egee   FOTO: Garda de Coastă

Pe aceeaşi temă:

Maşini de lux, declarate dispărute în străinătate, descoperite în judeţul Constanţa

Chibrituri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră. Valoarea lor depăşeşte 640.000 de lei

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri