Plajele din Eforie şi Agigea se extind. Lucrările se desfăşoară şi în plin sezon estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilaje pe malul mării - zona Agigea FOTO: ABADL
Utilaje pe malul mării - zona Agigea FOTO: ABADL

Zona Agigea va avea, la finalul lucrărilor, 0,62 hectare de plaje noi, iar plajele din Eforie vor avea o lăţime de peste 100 de metri.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) anunţă că efectuează lucrări în Eforie, în zonele în care mai existau doar câţiva metri de uscat. La finalul sezonului estival, lucrările se vor extinde pe o lungime de aproximativ 6 kilometri de plajă. 

„La sfârşitul sezonului, pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, plajele nou create vor fi mai late cu până la 100 metri. Tot aici, au fost finalizate la începutul acestei veri lucrările de construcţie a celor şase diguri. Este vorba despre structuri hidrotehnice noi, mai ample şi mai lungi decât cele anterioare pentru realizarea cărora a fost folosită una dintre cele mai moderne şi performante tehnologii din domeniu”, spun specialiştii ABADL.

Lucrările din cadrul proiectului cu finanţare europeană „Reducerea eroziunii costiere- faza II" pun în siguranţă zona costieră pentru următorii 50 de ani având efecte pozitive şi asupra infrastructurii turistice şi economice.

Şi la Lotul 4 - Agigea au început lucrările. Acest sector de ţărm este ameninţat de eroziuni puternice, transmite ABADL, capabile să pună în pericol proprietatea publică şi privată.

Structurile care urmează să fie executate în cadrul proiectului vor constitui un sistem complex, pe o lungime de aproximativ 1.200 de metri, cu rol de protecţie a zonei costiere ce include:

• Îndepărtarea structurilor costiere existente;

• Execuţia a doua structuri costiere noi conectate cu ţărmul;

• Execuţia unor apărări de mal pe întreaga lungime a zonei de proiect;

• suprafaţă de plajă nouă de 0,62 de ha

• Lucrări de mediu (biostructura, recif artificial, zona de implantare Cystoseira barbata)

Valoarea totală a investiţiei: 33.284.388,17 lei.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Copii de la sate, prima dată la mare. „Este mai frumoasă decât în postările prietenilor”

Cum arată balizele portabile intrate în dotarea salvamarilor din Mamaia şi cine le poate solicita

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite