Piese auto importate din SUA, returnate expeditorului. Garda de Mediu a interzis introducerea lor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casete de direcţie second hand Sursa Garda de Mediu Constanţa
Casete de direcţie second hand Sursa Garda de Mediu Constanţa

Piesele figurau în acte ca fiind produse second-hand, dar, în realitate, ele sunt deşeuri provenite de la maşini scoase din uz, spun comisarii Gărzii de Mediu.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Coastă, ANAF–Birou Vamal Constanţa Sud Agigea, Protecţiei Consumatorilor şi Registrului Auto Român, au verificat miercuri, 17 noiembrie, conţinutul unui container sosit în Portul Constanţa.

În acte era menţionat faptul că este încărcat cu aproximativ 600 de casete de direcţie second-hand. Piesele auto proveneau din Statele Unite ale Americii şi urmau să ajungă la o societate comercială din România.

„S-a constatat că piesele auto second-hand provin din dezmembrări auto, unele dintre ele deteriorate, acestea fiind în realitate deşeuri rezultate de la vehicule scoase din uz. Setul de documente vamale prezentate nu conţinea anexele prevăzute de Regulamentul 1013/2006 pentru efectuarea transferului de deşeuri”, susţin reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

Comisarii de mediu au dispus interzicerea introducerii pe piaţă a deşeurilor şi returnarea acestora către expeditor.

Citeşte şi: 

Mercedes dat în urmărire prin Interpol, descoperit în Medgidia. Maşina de lux, în valoare de 200.000 de lei, fusese furată din Marea Britanie

Zona peninsulară a devenit pietonală. Cine poate intra cu autoturismul în perimetrul istoric

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite