„Pescarii“, monumentul lui Corneliu Medrea de pe faleză, pus în funcţiune. Alte două fântâni au fost reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC RAJA SA a preluat, în luna august, de la Primăria Constanţa, întreţinerea şi reabilitarea celor 16 fântâni arteziene din municipiu şi din staţiunea Mamaia.

Trei dintre fântânile arteziene din oraş, respectiv: Fântâna din faţa Muzeului de Artă, Bazinul “Cascadă” şi Bazinul “Pescarii” din zona Faleză Cazino Constanţa au fost puse în funcţiune ieri, după mai multe probe începute de săptămâna trecută. Lucrările au constat în repararea instalaţiilor electrice, a pompelor, a ţâşnitorilor şi a sistemelor de alimentare cu apă, dar şi în igienizarea bazinelor.

Grupul statuar „Pescarii”  este un monument istoric situat faleza Cazinoului din Constanţa. Monument istoric de categoria B, grupul statuar a fost realizat din piatră în anul 1959 de către sculptorul Corneliu Medrea, ca un omagiu adus muncii pescarilor. 

La început, statuia pescarilor cu năvod era amplasată pe pământ, ulterior în jurul acesteia fiind construit un bazin care să aducă mai aproape de realitate conceptul grupului statuar. 

În prezent, se execută  lucrări de reparaţie şi la celelalte obiective din municipiu, urmând ca, săptămâna următoare, să fie pornite fântânile din Parcul Far, din Zona Policlinica II şi din parcul Casei de Cultură.

Pentru sezonul estival următor, SC RAJA SA va efectua reparaţii capitale la  nivelul celor 16 bazine, cu refacerea hidroizolaţiei, a finisajelor şi a elementelor structurale, cu îmbunătăţirea eficienţei pompelor de recirculare a apei, a sistemelor de filtrare şi a instalaţiilor de iluminat.

Cele 16 fântâni arteziene din Constanţa şi Mamaia sunt: fântâna din Parcul Far, fântâna din Parcul Gării, fântâna din Parcul Arheologic, fântâna de la Muzeul de Artă, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din zona Policlinica II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, fântâna din zona hotelului Oxford, bazinul ornamental de la hotel Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotel Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia, bazinul Pescarul de pe faleza Cazino Constanţa, bazinul Cascadă de pe faleză Cazino Constanţa şi Fântâna Stadion.

Vă mai recomandăm:

Insula Şerpilor, rana deschisă a României, de la stăpânirea bizantină la cea a „Sublimei Porţi“. Detalii din culisele faimosului proces de la Haga

Anatole Magrin, primul care a surprins Constanţa în imagini. Istoria fascinantă a celui care a fost fotograful regelui Carol I

Dobrogea, cel mai frumos pământ al României - botezată după un slav

FOTO VIDEO Vacanţă în România. În Dobrogea, ca-n Jurassic Parc. Aventură prin nordul judeţului dintre Dunăre şi Marea Neagră

Fascinanta istorie a turcilor şi tătarilor din România: de la stăpânii Dobrogei otomane la supuşii unei ţări ortodoxe

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite