Pe plaja virgină de la Corbu se ridică un complex turistic de lux. Un parlamentar solicită Guvernului un control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţii plaja Corbu FOTO Martor ocular
Construcţii plaja Corbu FOTO Martor ocular

Una din ultimele plaje virgine din România, dar şi din Europa, a devenit şantier. În zonă au început să se ridice un complex turistic. Un parlamentar a cerut de urgenţă un control în zonă.

Chiar în apropiere de firul apei se construieşte în ritm alert un complex turistic de lux, compus din nu mai puţin de 18 construcţii. 

Cum este posibil să se construiască într-o zonă protejată? Atena Groza, guvernator ARBDD, a declarat pentru Ştirile PRO TV că „Acordul de mediu şi avizul de mediu au fost eliberate de APM Constanţa. Nu toată suprafaţa care se construieşte este a rezervaţiei Delta Dunării. ARBDD a dat în anul 2020 avizul pentru partea de teritoriu care se suprapune cu proiectul.” 

La rândul său, Vasile Halici, viceprimar în Corbu, se declară depăşit de problemă. „Această investiţie s-a dezvoltat pe proprietate privată care, într-adevăr, e la graniţă cu plaja care este a ARBDD-ului. Nu ne convine, bineînţeles că nu, că plaja are locul ei, dar dacă s-au dat avizele respective”, a declarat acesta.

Parlamentarul constănţean Eugen Bola anunţă că a făcut o solicitare către Guvernul României şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin care solicită trimiterea de urgenţă a corpului de control al primului-ministru şi al Ministerului Mediului pentru a verifica legalitatea acordării avizelor de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi de către Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării cu privire la începerea construcţiei complexului complexului turistic de lux, cuprinzând 18 imobile de mari dimensiuni, situat pe plaja sălbatică din localitatea Corbu. 

Construcţii plaja Corbu

„Acest adevărat colţ de rai, una dintre puţinele plaje virgine (dacă mai putem spune asta) de pe litoralul nostru, face parte din Rezervaţia Biosfera Delta Dunării şi din situl Natura 2000. Cu toate acestea, A.P.M Constanţa şi A.R.B.D.D. au dat toate avizele (cel puţin aşa s-a comunicat) necesare construirii acestui complex turistic. Înţelegem şi susţinem nevoia dezvoltării acestei zone, însă nu în detrimentul şi prin distrugerea mediului înconjurător. Într-un material difuzat de canalul Pro TV se vede cum fundaţia acelor imobile se află pe nisip! Se ştie foarte bine că în zone precum rezervaţiile şi siturile Natura 2000 construcţiile care afectează habitatele naturale nu sunt permise. Cunosc personal primari care au solicitat să monteze coşuri de gunoi sau toalete publice pentru turişti, în aceste zone şi care NU au primit autorizaţie să le monteze, exact din acest motiv. Ministerul Mediului nu permite camparea cu cortul în zona plajei, dar permite, prin instituţiile din subordine ridicarea a 18 imobile de mari dimensiuni?“, este de părere Bogdan Bola.

Plaja Corbu a fost inclusă de site-ul gipsy.ninja în topul celor mai frumoase plaje din lume. Printre acestea se află plaje din Seychelles, Australia, Cook Islands, Galicia, Puerto Rico sau Brazilia. „Vara este aproape aici şi noi am început să căutăm bucăţi de paradis unde să ne bucurăm de plajă. Să ne scăldăm în soare, nisip fin, ape cristaline şi briză. Acestea sunt cele mai încântătoare şi fascinante plaje din lume“, scriu autorii de lagipsy.ninja.

Construcţii plaja Corbu

Vă mai recomandăm:


Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină
 

Cum a apărut Marea Neagră, miracolul care a semănat teroare. Câte specii de peşti trăiesc în fostul lac de apă dulce, devenit mare acum câteva mii de ani

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite