Patru iranieni, prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos graniţa în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Garda de Coastră
Sursa foto: Garda de Coastră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetăţeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

Marţi, 9 august, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia care se aflau într-o misiune de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

„Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite şi identificate  patru persoane. Deoarece persoanele nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea de verificări suplimentare”, transmite Garda de Coastră.

În urma cercetărilor a rezultat că cei patru (trei bărbaţi şi o femeie) sunt cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 43 ani. Ei au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria şi intenţionau să ajungă în vestul Europei.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria”, adaugă poliţiştii de frontieră.

 

Vă recomandăm şi: 

A murit şoferul-copil care a provocat cumplitul accident de la Cobadin. Alţi trei adolescenţi au decedat

Grav accident la Ostrov. Un microbuz a intrat într-o remorcă cu baloţi: o persoană a murit

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite