Papa Francisc, mesaj pentru aniversarea Preafericitului Daniel: Biserica Ortodoxă Română să continue să crească în credinţă şi în caritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc şi Patriarhul Daniel Sursa Basilica.ro - Foto credit Mircea Florescu
Papa Francisc şi Patriarhul Daniel Sursa Basilica.ro - Foto credit Mircea Florescu

Papa Francisc a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Daniel la împlinirea vârstei de 70 de ani - anunţă Basilica, agenţia de presă a Patriahiei Române. Preafericitul Daniel (Dan-Ilie Ciobotea pe numele de mirean) este născut la 22 iulie 1951, în satul Dobreşti, comuna Bara, Timiş.

Basilica scrie că liderul Bisericii Romano-Catolice a făcut referire la întâlnirea de la Bucureşti din anul 2019 şi l-a rugat pe Dumnezeu să aducă binecuvântările Sale de sănătate şi fericire peste Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Patriarhul Daniel, Îndrumător al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureştilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ocazia celei de-a şaptezecea zi de naştere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate şi fericire peste Preafericirea Voastră şi să reverse din abundenţă darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credinţă şi în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecţiune de întâlnirea noastră în Bucureşti, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune şi Vă îmbrăţişăm fratern în pacea Domnului“, consemnează Basilica mesajul Papei Francisc. 

În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale a fost săvârşită o slujbă de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru „binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni“.

La finalul acestei slujbe a fost citit Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice s-a desfăşurat, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un moment aniversar, în timpul căruia au fost prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice. În încheiere au fost prezentate un volum şi un film aniversar. 

„Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naştere a Patriarhului României pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62“, precizează Patriarhia Română. 

Pe aceeaşi temă: 

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlineşte 70 ani. Unde pot fi lăsate mesajele de felicitare 

Puzzle cu chipul Preafericitului Daniel. Artistul care l-a realizat a fost în finala „Românii au talent“ VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite