Pacienta care a văzut de două ori ce e dincolo de moarte şi a revenit: „Şi aici dau de tine? Lasă-mă-n pace, i-am zis şi m-am întors!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Ani Alexandru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Povestea ei a ajuns în ziare şi la televiziunile naţionale de multe ori. Femeia a reuşit să învingă cancerul şi bolile de inimă, iar anul trecut a mai dus o luptă personală cu obezitatea morbidă. Puţini sunt cei care ştiu că ea a fost în moarte clinică de două ori şi s-a întors la viaţă.

Corina Ani Alexandru a înfiinţat în urmă cu mai bine de 12 ani Asociaţia Oncologic Rom Constanţa şi de atunci ajută pacienţii bolnavi de cancer. Pe de o parte îi susţine pe cei care luptă cu teribila maladie, iar pe de altă parte duce o muncă aproape imposibilă pentru respectarea drepturilor pacienţilor. 

Corina Alexandru este şi un artist respectat. Cu articolele hand-made şi până la bijuteriile unicat, constănţeanca aduce frumosul în viaţa  ei şi a celor din jur. Atunci când discuţi cu ea te loveşti de un optimism molpsitor şi îi recunoşti pofta de viaţă chiar şi în momentele în care se pregăteşte să intre într-o operaţie dificilă. 

Aşa am discutat şi noi cu Corina Alexandru - cu doar câteva ore înaintea unei intervenţii chirurgicale. Poate că le-ar fi pierdut numărul dacă nu ar fi trăit mai multe experienţe demne de povestit. Corina mărturiseşte că nu este o persoană religioasă, dar acele momente i-au dat de gândit. 

Nori albi şi pufoşi

Primul moment de moarte clinică l-a trăit în urmă cu doi ani. A avut fibrilaţii şi a ajuns la urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa. "M-au dus la Terapie Intensivă şi am avut un moment de câteva secunde în care m-au pierdut. În momentul acela eu am simţit că eram într-o chestie foarte relaxantă. Era ca şi norii pe care îi vezi din avion - albi şi pufoşi. Era o stare de bine totală", a povestit pentru Adevărul Corina Alexandru. 

Pacienta îţi aduce aminte că i-a ieşit în cale o femeie care murise în urmă cu mai mulţi ani şi cu care ştia că nu a avut o relaţie foarte bună. "O văd că-mi apare bucuroasă, cu un buchet de flori în mână. «Corina, Cori, Cori, Bine ai venit! Şi aici dau de tine? Lasă-mă-n pace, i-am zis şi m-am întors!»".

A fost atât de puternică acea imagine încât o marchează şi acum. Corina Alexandru îşi aduce aminte că s-a întors cu o mare părere de rău pentru că starea aceea era una foarte bună. 

Sângele de pe pantofii medicului

În urmă cu un an, Corina Alexandru a fost nevoită să treacă printr-o operaţie de care depindea viaţa ei. Trebuia să-i fie micşorat stomacul pentru a scăpa de obezitatea morbidă. Pacienta avea însă un diagnostic grav la inimă şi acesta, coroborat cu obezitatea, cancerul şi insuficienţa cardiacă puteau să ducă la un deces pe masa de operaţie. 

"Ştiam că nu mai aveam mai mult de o lună de trăit, aşa că medicul m-a întrebat de mai multe ori de ce vreau să mor la el pe masa de operaţie. Mi-a pus masca de gaze şi mi-au spus că adorm instantaneu şi că nu voi simţi nimic timp de două ore. În mod normal te trezeşti după două ore. Eu nu mi-am revenit decît a doua zi", povesteşte Corina Alexandru. 

În perioade de după operaţie ea spune că a văzut mai multe momente frumoase din copilărie. Nu era un moment de moarte clinică, dar anestezia puternică a făcut probabil ca pacienta să aibă vise mai profunde decât de obicei. 

Un alt moment decisiv pentru Corina Alexandru a fost acela când i-a fost montat un defibrilator cardiac. 

"Pentru asta faci anestezie totală. Eu când am intrat în sala de operaţie i-am zis doctorului că îmi este frică şi el mi-a spus că totul o să fie bine. Le-am spus să-mi dea un prosop să-mi pun pe ochi ca să adorm şi am luat-o pe anestezistă de mână".

Momentul şocant pentru toată lumea a venit la ceva timp după ce medicul a ajuns la inima pacientei. Cu toate că era adormită de anestezie, Corina Alexandru spune că medicul anestezist trebuia să iasă din sală şi atunci a luat-o de mână şi i-a spus să stea cu ea. În plus, pacienta vedea totul de la înălţime.

Atunci când şi-a revenit medicul a întrebat-o dacă a auzit ce au discutat şi pacienta i-a descris toate etapele. Cel mai şocant amănunt a fost legat de faptul că ea a văzut când pantofii medicului au fost stropiţi cu sânge, chiar dacă ochii i-au fost acoperiţi pe tot timpul operaţiei. 

Viziunea despre Dumnezeu

Corina Alexandru mărturiseşte că nu îi este frică de moarte. "Eu abia aştept să mor de-adevăratelea să văd ce se întâmplă. Sunt curioasă. Eu cred în Dumnezeu. Îi spun "Bărbosul", dar nu cred că există Iisus sau Budha care stau cu laptopul în braţe şi îţi caută lista de păcate când ajungi în faţa lor", spune zâmbind Corina. 

"Probabil că există o enitate, dar eu cred că nu ne tragem din Adam şi Eva, ci cred în ştiinţă. Nu cred că Dumnezeu pedepseşte. Conduc Asociaţia pentru bolnavii de cancer şi le spun mereu - Dumnezeu nu bate. Cred că Dumnezeu este de fapt iubirea şi respectul pentru cel de lângă tine".

Corina Alexandru mai spune că ea crede în reîncarnare şi este convinsă că într-o viaţă anterioară a trăit în Turcia. Îşi aduce aminte că în 1990 s-a dus în Istanbul şi a căutat o străduţă de care nici turcii nu ştiau. Acolo era convinsă că va găsi un mic restaurant unde se mânâncă chiftele. A avut dreptate. Restaurantul era acolo de câteva sute de ani. La a treia vizita la Istanbul, Corina Alexandru vorbea deja limba turcă la perfecţie, fără să fi studiat în viaţa ei măcar o oră această limbă. 


Vă mai recomandăm:

Moartea clinică, explicată de specialişti. De la Raiul promis de Biblie până la "visele" analizate de medici

„Tatăl Nostru”, înţelesurile ascunse ale rugăciunii. Ce înseamnă „Vie împărăţia Ta”, de ce Îi cerem Domnului pâine şi de ce spunem „Amin” - explicaţiile preoţilor

FOTO Părintele Elefterie de la Dervent: de la copilul paralizat la medicul popular care a prezis sfârşitul comunismului în România

FOTO VIDEO Sărbătorile pascale la Mănăstirea Dervent. Călătorie spre începuturile creştinismului

Triunghiul sacru din colţul Dobrogei. Bisericuţele din nuiele de la Izvoarele, Satu Nou şi Strunga

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite