„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ continuă turneul de peste hotare. După SUA, urmează Albania şi Macedonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul lungmetraj în aromână, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, îşi continuă turneul peste hotare şi ajunge în Albania şi Macedonia.

Pe 3 august va avea loc prima reprezentaţie la Crushevo, pe platoul central, de la ora 20.30. Vor urma alte proiecţii în localităţile KORÇË, Elbasan, Divjaka, Fier şi Shtip. La evenimente va fi prezent regizorul Toma Enache. „Sunt emoţionat. Filmul îşi urmează drumul său, spre întâlnirile cu publicul din mai multe ţări. Povestea lui Toni Caramuşat ajunge la sufletul spectatorilor indiferent de statul în care trăiesc şi acest lucru ne aduce un sentiment unic. Simt ca urmează şi alte ţări, asta ca să încheiem optimist anul, aşa cum l-am început!”, a declarat regizorul Toma Enache.

Luna trecută pelicula a fost prezentată cu mare succes în Statele Unite ale Americii, cu ecranizări în Washington DC (29 mai), Charlotte (31 mai), New York (4 şi 5 iunie), Fairfield (7 iunie) şi Los Angeles (10 iunie), dar şi după o reprezentaţie în Viena, Austria.

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" este un film românesc de comedie şi dramă romantică din anul 2013.
Filmul, vorbit în aromână şi titrat în română, este o producţie La Steaua Film Studios, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Producţia cinematografică independentă a avut un buget de aproximativ 360.000 euro, numai din surse private.

Primul film românesc realizat în limba aromână prezintă povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni şi originile lor.

Filmul a fost nominalizat, în decembrie 2013, pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Babel de la Cagliari, desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, unde a obţinut premiul Maestrale Unica, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film.

Pelicula a fost vizionată de peste 15.300 de spectatori în România, la care se adaugă peste 2.000 din Macedonia şi Statele Unite ale Americii.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Primul film aromân, succes de casă la Constanţa. Regizorul Toma Enache: „Aici e inima aromânilor“

VIDEO Primul film aromân, cu topmodelul Linda Croitoru de la Hollywood: „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“

Neagu Djuvara: Aromânii îşi duc tot mai greu tradiţia şi obiceiurile mai departe


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite