Nereguli la Târgul de Crăciun de la Constanța. Horia Constantinescu, șeful ANPC: „Acolo este un bâlci”

0
Publicat:

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au verificat tarabele cu mâncare și spațiile de agrement de la Târgul de Crăciun amenajat într-un parc din Constanța.

Deficiențe la Târgul de Crăciun de la Constanța FOTO: CJPC Constanța
Deficiențe la Târgul de Crăciun de la Constanța FOTO: CJPC Constanța

Comisarii au verificat vineri, 9 decembrie, 13 agenți economici ce-și desfășurau activitatea la Târgul de Crăciun amenajat în parcul din fața Teatrului de Operă „Oleg Danovschi”.

„A fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării de servicii pentru patru operatori economici. S-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.000 de lei”, spune CJPC.

La standurile de alimentație publică, Protecția Consumatorilor a identificat mai multe probleme: lipsa fluxului tehnologic; apa pentru igienizarea vaselor și a alimentelor era depozitată în butoaie de plastic; paviment deteriorat; ustensile neprofesionale; se gătește în praf, fără a exista o protecție; lipsa cloraminei; nu se menționază data de preparare; lipsa unui cântar sau, dacă există, acesta nu putea să fie omologat; coșuri colectare deșeuri fără capac; lispa elementelor de identificare și carcaterizare; condimente expirate; carne de porc cu modificări organoleptice ( aspect, miros).

În zona de agrement, Protecția Consumatorilor a lasat invitație pentru a prezenta toate documentele mai multor operatori economici.

La fața locului s-a constatat că nu există afișat regulamentul și atenționările/avertismente. La mașinuțele electrice, în dreptul jetonului, exita o placă din fier cu butoni din metal, fără să existe protecție, iar la celelalte spații de joacă s-a constatat că majoritatea nu aveau centură sau era ruptă.

S-a dispus oprirea temporară până la remediere pentru acele cu abateri.

Ceea ce se dorea a fi un Târg de Crăciun are un aspect mai mult de bâlci, motiv pentru care am rugat colegii de la Comisariatul Județean să verifice ce este în spatele ușilor închise. Spațiile de alimentație publică nu au apă, cu toate că aceasta este obligatorie când servești produse alimentare. Condițiile de depozitare sunt neconforme. Jucăriile și jocurile lasă de dorit ca funcționalitate. jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi siguranță celor mici”, spune Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite