Moş Crăciun are ambasadă la Constanţa. Se inaugurează tărâmul magic al Crăciunului din Parcul Piticilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atmosferă de basm la Constanţa FOTO D,F.
Atmosferă de basm la Constanţa FOTO D,F.

Copiii din Constanţa vor trăi o iarnă de poveste în tărâmul magic Crăciunului, care va fi inaugurat joi seara, de 1 Decembrie.

Punctul central al Festivalului iernii 2016 va fi în Ţara Piticilor, din Parcul Tăbăcărie din Constanţa, acolo unde Primăria Constanţa a amenajat un loc de distracţie pentru cei mici, dar şi pentru adulţi.

Pe tărâmul magic al Crăciunului a fost adus un brad înalt de zece metri care a fost luminat feeric. Cu ghirlande luminoase au fost împodobiţi şi ceilalţi copaci din parc. Totodată, au fost montate 20 de căsuţe de unde se pot cumpăra obiecte tradiţionale de Crăciun şi dulciuri. 

În mijlocul locului de joacă s-a construit „Castelul Fermecat“, pe a cărei scenă vor urca artişti şi animatori. În fiecare joi, vineri, sâmbătă şi duminică aici vor avea loc spectacole între orele 18.00-20.00.

Dimineaţa, începând cu ora 9.00, se deschid atelierele: de dulciuri magice, de desen şi cel de educaţie civică, de arta conversaţiei, de bune maniere pentru copii. În atelierele lui Moş Crăciun, copiii vor fi antrenaţi în multiple activităţi educative şi artistice. Îi vor scrie scrisori Moşului, care şi-a deschis o ambasadă în Orăşelul Copiilor sau vor fi jurnalişti la gazeta Moşului. 

Micuţii vor deveni bucătari, actori, dansatori, vor învăţa să deseneze, să scrie şi să citească poveşti, să facă jucării şi multe altele. 

Festivalul Iernii durează până în data de 31 decembrie când se mută în Piaţa Ovidiu, unde va avea loc petrecerea de Revelion. 

Şi oraşul Constanţa va fi iluminat, proiectul ridicându-se la aproape patru milioane de lei. Decebal Făgădău, primarul oraşului, a anunţat că în acest an numărul beculeţelor este mai mare, fiind montate lumini decorative în mai multe cartiere. 

Tot în acest weekend, Trupa Sufleţel din Constanţa îi aşteaptă sâmbătă, pe cei mici, la „Regatul de gheaţă“. Este o poveste despre forţa trăirilor interioare, care dovedeşte tuturor că un strop de dragoste poate topi chiar şi o inimă îngheţată.

Spectacolul de teatru de păpuşi va avea loc la Harlequin Mamaia. Preţul unui bilet la specacolul care începe la ora 11.00 este de 25 de lei.

Vineri, Clubul Doors vă invită la concertul de lansare a unui nou album semnat de una dintre cele mai apreciate formaţii heavy metal din România. „Trooper“aduce şi la Constanţa albumul „În ziua a opta“. Preţul unui bilet este 30 de lei. 

În acelaşi club, în weekend va fi concert de zile mari, al trupei Compact. Spectacolul are loc duminică, începând cu ora 20.30. Preţul unui bilet este 60 de  lei. 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri