Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turist pe plajă - foto Călin Gavrilaş
Turist pe plajă - foto Călin Gavrilaş

„Accidentul” şi „pomana” au concurenţă pe litoral. Poliţia atrage atenţia asupra metodei „ziarul”, modalitatea prin care sunt furaţi turiştii de pe litoral.

Pe lângă vechile metode „accidentul” şi „pomana”, au apărut alte metode de înşelăciune, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa.

O metodă de furt, utilizată pe litoral, este cea la care se foloseşte un ziar.

Având în vedere sezonul estival, aglomeraţia şi numărul mare de turişti veniţi în vacanţă, pentru prevenirea acestui tip de infracţiune, poliţiştii atrag atenţia asupra modului în care ar putea acţiona persoanele care comit astfel de fapte.

„Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenţiei victimei. De obicei, cei care săvârşesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă şi au pe masă telefonul mobil sau portofelul.

În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informaţie, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul şi se face nevăzut”, explică poliţiştii.

În scopul prevenirii acestui gen de infracţiuni, IPJ Constanţa recomandă turiştilor să nu fie tentaţi de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, să fie atenţi la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spaţiu public.

Citeşte şi:

Procurorul care anchetează importurile de deşeuri şi-a făcut o asociaţie de mediu. „Devenim o pubelă naţională”

Dosarul „peştelui otrăvit”, importat din Spania, Franţa şi Italia, a fost trimis în judecată

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite