Marea reducere de la Marea Neagră: tarife mai mici de la 1 septembrie. Cât va costa cazarea prin „Litoralul pentru toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajă liniştită şi tarife mici la mare Foto Sînziana Ionescu
Plajă liniştită şi tarife mici la mare Foto Sînziana Ionescu

Preţurile la cazare scad substanţial odată cu venirea toamnei, când intră în vigoare şi programul „Litoralul pentru toţi“. Poţi sta la mare o săptămână cu banii daţi pe o zi în plin sezon.

La mare urmează marea reducere de la 1 septembrie, când tarifele scad substanţial, până la jumătate faţă de această perioadă. În plus, vine şi programul „Litoralul pentru toţi“, când vei sta o săptămână la mare cu banii daţi pe o zi în plin sezon.

De exemplu, la un hotel de 4 stele din Mamaia stai acum cu 1.703 lei un sejur de 5 nopţi. După 1 septembrie, preţul scade la 980 lei. La „Litoralul pentru toţi“, preţul va fi şi mai convenabil, ajungând - de exemplu - ca într-un hotel de 3 stele din Eforie, un sejur de 6 nopţi, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus, să coste 758 lei.

Tarifele de la mare

La hotel Dorna (3 stele) din Mamaia, un sejur de 5 nopţi cu demipensiune costă acum 453 lei/noapte sau 566 lei/noapte la all inclusive. De la 1 septembrie, tariful scade la 327 lei, respectiv 427 lei. Cu „Litoralul pentru toţi“, cazarea va fi 1.800 lei pentru un sejur de 5 nopţi, pentru 2 adulţi, la all inclusive.

La Bran (4 stele) din Eforie Nord, tariful unei camere este acum de 271 lei/noapte pentru un sejur de minimum 2 nopţi. După 1 septembrie va fi 173 lei. Prin „Litoralul pentru toţi“, sejurul de 6 nopţi va costa 924 lei, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus.

La hotel Intim (3 stele) din Costineşti, cazarea este acum 164 lei/noapte pentru un sejur de minimum 3 nopţi, pentru 2 persoane. De la 1 septembrie coboară la 113 lei, iar prin programul „Litoralul pentru toţi“ devine 78 lei/noapte, pentru 2 adulţi.

La hotel Tosca (2 stele) din Saturn, cazarea este încă 90 lei/noapte, dar de la 1 septembrie scade la 71 lei/noapte. Tarifele sunt pentru sejururi de două nopţi, cu cazare pentru 2 persoane, plus acces gratuit pentru o vizită la Aqua Park Balada. Micul dejun costă 24 lei/persoană/zi, demipensiunea - 54 lei/cameră/zi, iar pensiunea completă - 108 lei/cameră/zi. Prin programul „Litoralul pentru toţi“, camera dublă va costa 378 lei/sejur 6 nopţi, pentru 2 adulţi.

La hotel Corsa (3 stele) din Mangalia, preţul unei camere este de 236 lei/noapte, dar va scădea după 1 septembrie la 150 lei/noapte. Prin „Litoralul pentru toţi“, un sejur de 5 nopţi costă între 720 şi 950 lei, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus.

Care sunt preţurile de la „Litoralul pentru toţi“

De la 1 septembrie, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul „Litoralul pentru toţi“ prin care, în perioada 29 august - 1 octombrie 2016, tarifele scad cu pănă la 70%, faţă de cele din plin sezon estival. Chiar dacă acest sezon a fost cel mai aglomerat, hotelierii au decis să păstreze tarifele din anii anteriori, pentru acest program.

Tarifele sunt similare cu cele de la ediţia de primăvară a programului, fiind mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Ţinând cont de locurile puse la dispoziţie de hotelieri, cel puţin 10.000 de turişti vor putea beneficia de vacan'e pe litoral la tarife reduse.

Pentru zona Mamaia - Constanţa – Eforie, tarifele maximale pentru această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) ajung până la:

205 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 1* fără mic dejun

235 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 2* fără mic dejun

265 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 3* fără mic dejun

315 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 2* cu mic dejun

425 lei / 6 nopţi  / pers. Hotel 3* cu mic dejun

485 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 4* cu mic dejun
605 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele maximale pentru această ediţie (sejur 6 nopţi/persoană) ajung până la:

159 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 1* fără mic dejun

179 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 2* fără mic dejun

199 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 3* fără mic dejun

269 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 2* cu mic dejun

329 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 3* cu mic dejun

379 lei / 6 nopţi / pers. Hotel 4* cu mic dejun

469 lei / 6 nopţi / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Sezonul 2016, de succes

„Pentru prima oară după anul 2000, ultimul weekend din august, când în anii trecuţi fluxul de turişti pe litoral începea să scadă simţitor, este la fel de aglomerat ca în vârf de sezon. În ultimul weekend din această vară, litoralul românesc este la fel de aglomerat ca în vârf de sezon estival“, a declarat Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Acest record are mai multe explicaţii: tarifele au scăzut cu 30% începând cu 20 august, vremea este frumoasă, iar românii s-au bulucit pe litoralul românesc, speriaţi şi de la criza internaţională a insecurităţii. Cererea de vacanţe româneşti la mare a crescut în acest an cu 10% faţă de sezonul trecut. Din datele FPTR, aproximativ 170.000 de turişti au ajuns în weekend pe litoral, iar hotelurile din Mamaia şi Eforie Nord au fost pline, aproape la capacitate maximă.

„În acest weekend, gradul de ocupare pe litoral a fost de 90%, urmând ca săptămâna următoare să scadă la 70%, ceea ce va fi, de asemenea, un record pentru începutul lunii septembrie, când în alţi ani hotelurile erau pe jumătate goale“, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

Şi mai bine este că turismul de weekend a fost prelungit la turism de sejur, adică oamenii vin să petreacă la mare nu doar o noapte-două, maximum trei, ci un sejur întreg: de la 5 la 10, 12 sau chiar 14 zile. „Cel mai îmbucurător este că peste 90% sunt turişti de sejur, care stau la mare o săptămână. În anii trecuţi, în sâmbăta şi duminica de la sfârşit de august erau foarte mulţi turişti de weekend“, a precizat Bucovală.

Cel mai bun sezon din ultimii 15 ani

Hotelierii oferă şi alte variante. Actualmente, în sudul litoralului, turiştii se pot caza un hotel de 2 stele la preţuri cuprinse între 70 şi 90 lei pe noapte, cu mic dejun inclus. La un hotel de 4 stele vor achita pentru o noapte între 140 şi 170 lei pe zi, cu mic dejun inclus. Pentru zona de nord a litoralului, tarifele la un hotel de 2 stele cresc şi variază între 100 şi 120 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus. La 4 stele, preţurile sunt între 200 şi 220 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus.

„Deşi nu au tras încă linie, hotelierii spun că este cel mai bun sezon estival din ultimii 15 ani şi au speranţe că şi în luna septembrie litoralul va fi plin cu turişti, bineînţeles, cu condiţia ca vremea să fie frumoasă“, mai spun liderii FPTR, organizaţia din turism care reprezintă angajatori cu peste 33.000 salariaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde euro.

După 1 septembrie, temperatura va urca până la 26 grade Celsius, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4-6 septembrie. Cele minime vor fi în jurul valorii de 16 grade Celsius. Ploile vor lipsi, dar vor fi averse.

Pe aceeaşi temă:

Mamaia, 110 ani de turism organizat. Imagini inedite din vremea străbunicilor noştri - dune nesfârşite de nisip auriu şi întinderi albastre

Ce poţi face în Dobrogea în afară de plajă. Călătorie uimitoare prin tărâmul dintre Dunăre şi Marea Neagră

Cum s-au modificat plajele de pe litoralul românesc al Mării Negre. De ce era necesară refacerea zonei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite