LIVE TEXT FOTO Tănăsescu versus Cernea. Parlamentarul a fost invitat în studioul Radio Dobrogea, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea şi Eugen Tănăsescu, la Radio Dobrogea FOTO Laura Caloean
Remus Cernea şi Eugen Tănăsescu, la Radio Dobrogea FOTO Laura Caloean

Parlamentarul Remus Cernea este invitatul preotului Eugen Tănăsescu, blogger „Adevărul“, la emisiunea pe care o moderează la Radio Dobrogea.

UPDATE ora 13.06 Emisiunea s-a încheiat cu o strângere de mână. Remus cernea a promis că va reveni oricând la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

UPDATE ora 13.05 „Credeţi că Statul îşi va permite luxul de a accepta proiectele dvs?“, l-a întrebat Tănăsescu. „Da“, a afirmat cernea. „Chiar dacă îl va costa electoral?“, a insistat preotul.

Remus Cernea a declarat că se bucură de o „foarte largă susţinere“ în proiectele sale. „Mai multă decât vă aşteptaţi“, l-a avertizat el pe reprezentantul Bisericii.

Cernea a afirmat că „este o chestiune de timp“ până când iniaţiativele sale legislative vor fi adoptate. „Poate nu săptămâna viitoare, dar sigur în viitorul apropiat“, a spus el.

Tănăsescu s-a arătat rezervat în privinţa optimismului manifestat de politician „într-o ţară majoritar ortodoxă“. Cernea a menţionat că este deosebire între religie şi practicarea credinţei. „Sunt oameni care îmi împărtăşesc convingerile, deşi sunt ortodocşi“, a spus politicianul ateu. 

UPDATE ora 13.00 „Şi Iisus a fost acuzat de homosexualitate, pentru că în Cina cea de taină, Sfântul Ion Teologul îşi sprijină capul pe pieptul său. De asta s-au folosit cei din ţările acelea dezvoltate de care spuneaţi dvs“, a precizat Tănăsescu. „N-am ştiut“, a mărturisit Cernea.

Deputatul care s-a declarat ateu a recunoscut că îşi extrage valorile morale din valorile creştine propăvăduite de Biblie. „Biblia este o sursă etică pentru mine, dar mă folosesc şi de filozofie. Decizia lui Dumnezeu trebuie respectată“, a spus Cernea, profetul libertăţii de opinie.

UPDATE ora 12.55 „Ce facem cu majoritatea care s-ar putea simţi deranjată de iniţiativele dumneavoastră?“, a întrebat preotul. „Atâta vreme cât nu se încalcă drepturile altora, trebuie să respectăm opţiunea fiecăruia“, a arătat parlamentarul.

UPDATE ora 12.53 Remus Cernea insistă pentru dialog, soluţia pentru armonia societăţii în care oamenii sunt diferiţi.

UPDATE ora 12.50 „Nu discutăm pedofilia sau zoofilia. Nu discutăm căsătoriile între homosexuali sau despre adopţii. Deocamdată am aceste proiecte în lucru“, arată Cernea.

UPDATE ora 12.45 „Vreau să contribui la o schimbare. Susţin de mult aceste lucruri. Drepturile omului, ale minorităţilor. Sunt parte din drepturile omului. Chestie de democraţie. Nu trebuie să fii femeie ca să susţii dreptul ei la vot, de exemplu. Poţi fi sensibil la drepturile minorităţilor. Religioase, sexuale. Aici se joacă nivelul de democraţie al unei ţări, dacă sunt respectate şi drepturile lor“, spune Cernea.

UPDATE ora 12.40 Ateul Cernea foloseşte termenul „consfinţit“. „Vedeţi că sună într-un fel“, a râs Tănăsescu.

UPDATE ora 12.35 „Când propunerile mele vor fi mai bine cunoscute, vor fi înţelese“, crede Cernea.

Parlamentarul a arătat că s-a inspirat din democraţii recunoscute internaţional: Germania, Belgia, Norvegia.

„De ce nu Grecia, patria democraţiei şi a ortodoxiei?“, a întrebat preotul. „Pentru că nu mai este un standard de mult, aşa cum era în antichitate“, a răspuns politicianul.

UPDATE ora 12.30 „Are legătură cu separaţia Bisericii de stat?“, a întrebat Tănăsescu. „Da“, a răspuns Cernea.

UPDATE ora 12.20 Cernea a cerut voie să îşi prezinte proiectul de finanţare a cultelor, de la alte surse decât la bugetul de stat. „A fost prost înţeles“, a motivat el.

UPDATE ora 12.10 Părintele Tănăsescu i-a făcut cadou deputatului Cernea o carte cu învăţăturile de credinţă ale Bisericii Ortodoxe. Cartea poartă o dedicaţie: „Cunoaşte şi apoi decide“

Remus Cernea s-a declarat de acord cu principiul, care este general valabil, de oricare parte a dezbaterii te-ai afla.

Preotul Eugen Tănăsescu şi parlamentarul Remus Cernea discută despre libertatea religioasă, care, în opinia lui Cernea, oferă drepturi egale pentru toţi cetăţenii, indiferent de credinţă. 

O dezbatere istorică are loc vineri, 26 aprilie, la ora 12.05, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Parlamentarul Remus Cernea, deputat de Constanţa, este invitatul special al preotului Eugen Tănăsescu, la emisiunea „Cuvânt dobrogean“. Ediţia va fi reluată la orele 17.05 şi 23.05, în aceeaşi zi de vineri.

Radio Dobrogea emite pe 99,7 FM, dar poate fi ascultat şi pe internet, live, audio şi video, la adresa www.radiodobrogea.ro. Emisiunea va fi păstrată în arhiva postului de radio.

Vă mai recomandăm

Tănăsescu versus Cernea. Parlamentarul pro gay şi antisubvenţionare vine în sânul Bisericii. Scena confruntării - Radio Dobrogea

Remus Cernea, întrevedere privată cu ÎPS Teodosie. Discuţia s-a consumat într-un cabinet din Arhiepiscopia Tomisului

Legile lui Cernea, depuse în Parlament până la finele acestei luni. „O să-mi dezvălui şi orientarea sexuală, dacă e cazul“, promite deputatul de Constanţa

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Reacţie dură din comunitatea gay. Mircea Solcanu îl critică pe Remus Cernea: „Îndepărtează homosexualii de pactul civil“

Mazăre, din Madagascar: „Cernea e tâmpită“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite