Tănăsescu versus Cernea. Parlamentarul pro gay şi antisubvenţionare vine în sânul Bisericii. Scena confruntării - Radio Dobrogea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului FOTO Radio Dobrogea
Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului FOTO Radio Dobrogea

O dezbatere istorică va avea loc vineri, 26 aprilie, la ora 12.05, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. Parlamentarul Remus Cernea, deputat de Constanţa, este invitatul special al preotului Eugen Tănăsescu, la emisiunea „Cuvânt dobrogean“. Ediţia va fi reluată la orele 17.05 şi 23.05, în aceeaşi zi de vineri.

Invitaţia i-a fost lansată de mult deputatului Cernea de către părintele Tănăsescu, care i-a aruncat mănuşa într-o zi de marţi, 9 aprilie. Parlamentarul a acceptat pe loc, dar programul nu i-a permis onorarea invitaţiei.

„Mă duc cu drag, dar nu pot în săptămânile următoare“, s-a scuzat deputatul, care a fost plecat din ţară între timp.
Negocierile au fost parafate zilele acestea, astfel că Remus Cernea şi-a confirmat prezenţa la emisiune pentru vineri, 26 aprilie.

„Motivul invitării deputatului Remus Cernea este simplu: o încercare de dialog aşezat care să lămurească principiile ce stau la baza celor două iniţiative ale sale. Aceasta deoarece am constatat cu amărăciune că în majoritatea dezbaterilor publice duse până acum s-a discutat vehement şi visceral despre aproape orice, mai puţin despre aceste principii.

Aşa că riscăm să ajungem în situaţia de a nu mai vedea pădurea din cauza copacilor“, a declarat preotul Eugen Tănăsescu, blogger „Adevărul“.

Radio Dobrogea emite pe 99,7 FM, dar poate fi ascultat şi pe internet, live, audio şi video, la adresa www.radiodobrogea.ro. Emisiunea va fi păstrată în arhiva postului de radio.

„Consider foarte importantă această discuţie, deoarece ea va scoate la lumină valorile după care societatea românească vrea (sau nu vrea) să se ghideze de acum înainte. L-am contactat telefonic pe domnul Cernea, l-am invitat, iar dânsul a acceptat fără rezerve.

Discuţia telefonică a fost pe un ton calm şi în spirit de dialog. Sper că şi emisiunea va fi la fel, pentru că omul este fiinţă dialogică, atât cu Dumnezeu, cât şi cu aproapele.

Pentru cei ce nu văd cu ochi buni această întâlnire, le reamintesc faptul că discuţii între secular-umanişti şi reprezentanţi ai Bisericii au loc des, recent desfăşurându-se un astfel de eveniment în Marea Britanie“, a relatat părintele Eugen Tănăsescu, care conduce Radio Dobrogea.

Remus Cernea a stârnit o adevărată furtună în societatea românească, propunând finanţarea Bisericii din alte surse decât bugetul de stat, precum şi legalizarea parteneriatelor civile între persoane indiferent de sex.

Parlamentarul a fost acoperit de un cor de critici şi de catalogări, multe injurioase, dar s-a bucurat şi de susţinerea multor români, care sunt adepţi ai libertăţii de opţiune – atât în privinţa finanţării cultelor, cât şi în cea a oficializării cuplurilor gay.

Vă mai recomandăm

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Reacţie dură din comunitatea gay. Mircea Solcanu îl critică pe Remus Cernea: „Îndepărtează homosexualii de pactul civil“

Mazăre, din Madagascar: „Cernea e tâmpită“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite