ÎPS Teodosie apare într-o reclamă: „E mare lucru să ai unde să faci o pomană în tihnă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului apare într-o reclamă alături de unul dintre proprietarii afacerii. Teodosie laudă iniţiativa privată care constă într-un „local de parastase”.

Conform Dobrogea Live, doi oameni de afaceri din Constanţa au lansat un „local de parastase”, adică un restaurant unde s-ar organiza exclusiv astfel de mese.

Unul dintre oamenii de afaceri, care apare şi în reclamă, este Bogdan Dumitru. El deţine şi un restaurant situat în staţiunea Mamaia.

Proprietarii promit că vor veni în sprijinul clienţilor şi cu alte servicii precum pregătirea colivelor, capetelor sau colacilor. Serviciile vor fi de calitate, la preţuri competitive, dau asigurări aceştia.

În cadrul reclamei, la un moment dat, apare şi ÎPS Teodosie care laudă iniţiativa privată.

„Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”, spune Teodosie, în cadrul clipului publicitar.

VIDEO: Dobrogea LIVE

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat pentru News.ro că „nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru”.

„El (partonul n.red.) a pus la dispoziţia Bisericii acel spaţiu, pentru că este un om apropiat de Biserică. Nu e un serviciu comercial de oferit parastase.  Avem parohii care au aşezăminte sociale, sală de mese, trapeze, cantine sociale, loc de făcut parastase. Şi acesta trebuie tratat chiar aşa, salonul respectiv nu mai e restaurant”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru News.ro.

Citeşte şi:

Cine va decide câştigătorul la Constanţa, oraşul cu cei mai mulţi candidaţi la Primărie. Majoritatea tăcută încă se gândeşte cu cine să voteze

Doi bărbaţi din Constanţa au murit după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Ambii erau internaţi la Spitalul Judeţean

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite