Învăţământ privat de Marină la Constanţa, prin Colegiul Nautic Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Practică pentru studenţii de la Colegiul Nautic Român Sursă foto colegiulnautic.ro
Practică pentru studenţii de la Colegiul Nautic Român Sursă foto colegiulnautic.ro

Colegiul Nautic Român, singura instituţie privată de învăţământ din România care pregăteşte ofiţeri de Marină comercială, îşi deschide filială la Constanţa.

La Constanţa, în patria învăţământului de Marină, funcţionează o Academie Navală, o Universitate Maritimă şi o Şcoală de Maiştri Militari.

„Am studiat ofertele universităţilor de profil şi am realizat că la finalul anilor de studiu, absolvenţii sunt obligaţi să îşi caute singuri voiaje de practică. Foarte mulţi nu reuşesc, iar după patru ani de studiu se transformă în şomeri. Potrivit legislaţiei în domeniu, fără 12 luni de practică pe mare niciun cadet nu îşi poate lua brevetul de navigator.

Noi asigurăm cadeţilor şansa unor contracte avantajoase la finalul celor doi ani de studii. Astfel, cursanţii noştri au garanţia unui voiaj de practică de 12 luni asigurat de Colegiu. În plus, le oferim studenţilor şi diurnă în timpul acestor călătorii de studiu. Astfel, îşi pot achita cheltuielile de şcolarizare din salariul câştigat pe navă, din voiajele de practică“, declară Stelian Cojocaru, preşedintele Colegiului Nautic Român.

Instituţia funcţionează de 4 ani la Bucureşti, are 100 absolvenţi, despre care colegiul spune că sunt angajaţi acum cu contracte de muncă la companii internaţionale de transport maritim. În Constanţa, Colegiul Nautic Român are sediul în B-dul Mamaia nr. 158, în clădirea GSS.

Vă mai recomandăm

FOTO Viaţă de marinar în Marea Neagră: nave vechi, echipaj neasigurat, salarii neplătite, vapoare abandonate

„Marea Ruşinii“ De luni, încep controalele pe navele care acostează în Portul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite