Infrastructura feroviară a Portului Constanţa a intrat în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Sorin Grindeanu
Sursa foto: Sorin Grindeanu

Sute de vagoane abandonate sau aflate sub sechestru au blocat liiniile ferate din Portul Constanţa. După ce multe din acestea au fost duse la fier vechi, Ministerul Transporturilor a început lucrările de reparaţii ale infrastructurii.

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a anunţat că au început lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanţa.

„Au fost semnate ordinele începere a lucrărilor şi procesele verbale de predare a amplasamentelor pentru repararea a 35 de linii (cu o lungime totală de 13,39 km) şi a 75 aparate de cale”, spune ministrul. 

Lucrările se desfăşoară pe raza staţiilor Port Zona A, Port Zona B şi Port Mol V, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 149 de zile. 

Finanţarea este asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului României.

După începerea războiului din Ucraina, Portul Constanţa a devenit vital pentru asigurarea exporturilor de cereale din această ţară. Presiunea pe Port a crescut constant, ieşind la iveală că sute de vagoane sechestrate de ANAF sau abandonate blocau infrastructura feroviară a acestuia. 

reparatii infrastructura cfr in port constanta foto sorin grindeanu

foto: Sorin Grindeanu

Vă recomandăm şi: 

Porturile româneşti stau sub uriaşa presiune a exporturilor ucrainene

Iohannis, despre transportul cerealelor din Ucraina: Deja România joacă un rol semnificativ. Am transportat sute de mii de tone de grâu spre pieţele lumii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite