Înalta Poartă a medicinei s-a deschis la Constanţa. Spitalul Acibadem oferă gratuit pacienţilor o a doua opinie medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre cele 17 spitale din Turcia
Unul dintre cele 17 spitale din Turcia

De curând, Acibadem Hospitals Group din Turcia a deschis o reprezentanţă şi la Constanţa. Punctul de lucru este pe bulevardul Tomis, în zona Capitol.

Constănţenii care doresc să afle părerea unui medic specialist angajat la unul dintre cele 17 spitale din Turcia pot trimite o solicitare la adresa de email corina.ardelean@acibadem.com.tr. Corina Ardelean este reprezentantul Constanţei al spitalelor Acibadem.

Ea spune că mai mulţi constănţeni s-au adresat medicilor din Turcia. „Unii au dorit doar o consultaţie, doar să-şi facă anumite analize, însă alţii au avut nevoie de intervenţii de specialitate. Am avut pacienţi care au dorit fertilizare sau implant de cristalin“, spune Corina Ardelean.

Cât costă o consultaţie

În cazul în care un constănean doreşte o a doua opinie a unui medic din Turcia trebuie să trimită dosarul cu toate documentele medicale (analize, ieşiri din spital, diagnostic) traduse în engleză la adresa de email a Corinei Ardelean. Pacientul nu trebuie să plătească nimic în cazul în care cere o a doua opinie. Dacă însă medicul consideră că este nevoie de un consult sau de analize suplimentare, pacientul trebuie să meargă la unul dintre spitale. „Omul îşi achită doar transportul şi hotelul. Noi îi punem la dispoziţie şi un translator şi transportul de la aeroport la hotel“, spune reprezentantul spitalului. O consultaţie de specialitate variază între 130 de euro şi 170 de euro.

Tratat de o boală pe care nu o avea

„Au fost cazuri când medicii din Turcia au descoperit că un pacient a fost tratat în spitalele din România de o boală pe care nu o avea, iar în Turcia i s-a descoperit un alt diagnostic“, spune Corina Ardelean.
De asemenea, spune ea, analizele efectuate la Constanţa, au fost refăcute în cazul altor pacienţi, şi s-a descoperit că erau greşite.

Cum la Constanţa nu există specializările neurochirurgie pediatrică şi nici chirurgie cardiovasculară pediatrică, au fost părinţi care au mers în Turcia cu copiii pentru a beneficia de investigaţii şi tratament de specialitate.

Acibadem numără 17 spitale generale cu servicii complete şi 13 clinici ambulatorii. Medicii care lucrează în unul dintre aceste spitale nu mai pot profesa şi la stat. Î urmă cu câţiva ani în Turcia s-a dat o lege prin care cadrele medicale au fost nevoie să opteze: la stat sau în privat.

Spitalul Acibadem a deschis o unitate medicală în Macedonia şi reprezentanţă în Bucureşti. După Constanţa, urmează Timişoara.

Vă mai recomandăm:

Drumul pacienţilor români spre Acibadem


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite