FOTO VIDEO Mamaia, fără Mazăre. Agenţii de turism îl exclud pe primar din Filmul oficial de prezentare al staţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Viva Mamaia", videoclipul filmat de Loredana cu Mazăre şi Cabron nu a avut nici pe departe succesul scontat. La aproape un an după lansarea piesei, hotelierii constată că ideea lui Mazăre a avut mai mult reacţii negative. În 2014, edilul nu mai apare în Filmul oficial al staţiunii.

Totul a pornit după ce s-a aflat că melodia era versiunea tradusă a Imnului Beţivilor din Croaţia. Anul acesta, agenţii economici au luat deciziile de promovare ale staţiunii fără să-l mai consulte pe Radu Mazăre şi l-au exclus pe edil din filmul de prezentare.

Strategia de promovare a staţiunii Mamaia este acum mult mai coerentă. Banii strânşi din taxa de promovare a staţiunii sunt mai bine chibzuiţi, iar rezultatele sunt deja vizibile. În 2014, Mamaia va avea un website, un film de promovare, un fashion show şi participări la târgurile de turism internaţionale. 

Mamaia, promovată unitar

Toate sunt plătite de agenţii economici, dar deciziile le iau patru persoane care votează tot ce este legat de Mamaia: Preşedintele Asociaţiei Litoral, Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Mamaia, Nicolae Bucovală, Reprezentantul interimar al cluburilor, Anca Nedea şi managerul mai multor hoteluri din staţiune, Marius Usturoiu.

În 2013 suma strânsă de la hotelieri şi agenţii economici depăşeşte 254.000 euro. Din ei a fost plătit videoclipul cu Mazăre şi Loredana, ar au rămas bani şi pentru toate activităţile din 2014. 

Lansarea programului oficial de promovare a staţiunii va avea loc pe 13 martie la Târgul de Turism de la Bucureşti. 

Corina Martin spune că "va fi un show mai spectaculos decât anul trecut, dar vom lansa şi filmul oficial de promovare a staţiunii Mamaia precum şi site-ul www.mamaiaresort.com. Show-ul şi filmul de prezentare vor fi adaptate şi apoi prezentate la Târgurile internaionale de la Moscova, Istanbul şi Londra. Mamaia este singura staţiune din România care se promovează singură".

Povestea unui film

Filmul staţiunii Mamaia are, în versiunea finală, 14 minute. La târgul de la Bucureşti însă, va fi prezentată doar o variantă redusă la cinci minute. Totţi membri Asociaţiei Litoral vor primi acest film pentru a-l posta pe site-urile proprii, indiferent că este vorba de hoteluri, Agenţii de turism, cluburi de noapte, restaurante, agenţi economici de pe faleză sau din Satul de vacanţă.

Clipul este povestea unui cuplu care vine la Mamaia şi petrece aici o zi şi o noapte. "Îi vedem cum ajung pe litoral pe autostradă, dar sunt descrise şi alte metode - cu trenul şi chiar cu un vapor de croazieră care acostează în portul Constanţa. Există segmente care pun în valoare nişa de clubbing, pentru că pe nişa asta avem succes în acest moment", precizează Corina Martin. 

Filmul de prezentare este realizat de doi tineri cineaşti care formează compania Montblanc Pictures din Bucureşti. Ei s-au făcut remarcaţi prin realizarea unor filme de mare impact pentru Festivalul Antic Tomis, Ziua Marinei şi mai multe cluburi de fiţe din staţiune. Imaginaţia şi unghiul lor de abordare i-a convins pe Agenţii de turism din Mamaia să-i angajeze.

Cătălin Dârdea este directorul de imagine. El spune că a filmările pentru clipul staţiunii Mamaia au început pe 15 august, iar producţia variantei finale este aproape gata. 

"Am folosit două drone, una pentru o camera Go Pro şi una pentru un aparat DSLR. Am filmat la bordul unei nave de croazieră, pe autostradă, dar şi cu elicopterul sau de pe o şalupă. Partea de clubbing ne-a plăcut cel mai mult. Noi am încercat să arătăm în film tot ce se poate face într-o zi. De la hoteluri cu zonă de Familu, la activităţi de prânz în restaurant, jocuri pe plajă şi pe apă, beach volley şi chiar carele alegorice" spune Cătălin Dârdea de la Montblanc Pictures.

Valoarea totală a producţiei este de 10.000 euro. Comparativ, videoclipul Loredanei şi toate cheltuielile pentru înregistrări şi drepturi de autor au ajuns la peste 32.000 euro.

Reperele au fost stabilite de cei patru reprezentanţi ai agenţilor economici din Mamaia şi una dintre decizii a fost aceea de a nu-l avea pe Primarul Radu Mazăre în film. 

"Este un film de destinaţie turistică, aşa cum nu are nicio staţiune din România. Nu l-am implicat pe primar. A fost un produs la care am lucrat singuri. L-am anunţat că vom lansa un film. El ne-a întrebat cum am făcut şi ce este în el şi i-am spus foarte sumar, la telefon. Până în acest moment nici măcar nu l-a văzut", mărturiseşte Corina Martin. 

Şefa Asociaţiei Litoral - Delta Dunării spune că apreciază totuşi gestul lui Mazăre de a merge la Târgul de Turism de la Bucureşti. Edilul va avea un rol în acel Show făcut de Fashion TV. 

Filmul de prezentare al staţiunii Mamaia nu este unul care va rămâne aşa pentru totdeauna. Anul viitor, hotelierii intenţionează să-i aducă un update. Totodată vor exista versiuni pentru diferitele târguri internaţionale. "La Istanbul nu poţi să mergi cu fete dezbrăcate", spune Corina Martin. 

De unde vin banii

Taxa strânsă de la agenţii economici din Mamaia va fi folosită pentru achiziţionarea de spaţii personalizate, decoruri şi transportul celor care vor participa la târgurile internaţionale. Banii cei mai mulţi vin de la hotelurile din Mamaia. 

Astfel, o unitate de cazare trebuie să plătească 4000 lei pe an, iar un club achită 3000 lei pentru aceeaşi perioadă. Restaurantele şi barurile din Mamaia au de achitat o taxă de promovare în valoare de 2000 lei, în timp ce comercianţii ambulanţă plătesc 400 lei pentru tot anul. Cea mai mică taxă este aceea de 100 lei şi ea este plătită de proprietarul unui apartament de vacanţă în Mamaia. 

Taxa de Promovare este una stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local şi achitată la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe. 80% din banii strânşi se întorc în Mamaia, iar 20% sunt folosiţi de Primăria Constanţa pentru activităţi legate de turism. 

Filmul oficial al staţiunii Mamaia

Videoclipul cu Imnul Staţiunii Mamaia din 2013

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Actorul Nicolas Cage şi-a petrecut noaptea la Mamaia, în hotelul lui Hagi

„Suleyman Magnificul“ vine la Mamaia. Mazăre îl aduce pe actorul Halit Ergenc la Carnavalul verii 2014

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite