FOTO Ultimatum pentru Transporturi. Protestatarii merg la negocieri pentru demiterea administraţiei Mazăre din Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele continuă până la demiterea managerilor Foto S.I.
Protestele continuă până la demiterea managerilor Foto S.I.

Comunitatea portuară de la Constanţa, care cere demiterea administraţiei Mazăre de la conducerea Administraţiei Porturilor Maritime, dă ultimatum Ministerului Transporturilor: „Ori noi, ori ei“.

Sindicaliştii şi operatorii portuari au declanşat luni un protest care va dura până la soluţionarea revendicării. Ei au blocat parcarea companiei cu utilaje grele, de la camioane cu remorcă până la macarale de cheu.

Ministerul Transporturilor a reacţionat chemând liderii protestatarilor marţi la discuţii, la Bucureşti. „Poziţia noastră este clară: protestul va continua până la excluderea acestor manageri incompetenţi puşi de Radu Mazăre la conducerea APC. Ce mai caută ei în fruntea acestei companii, din moment ce Consiliul Local Constanţa nu mai este acţionar în port?“, întreabă Mircea Burlacu, liderul Federaţiei Sindicatelor Portuare.

În octombrie 2014, Curtea Constituţională a decis că municipalitatea Constanţei deţinea ilegal 20% dintre acţiunile portului, fiind o entitate care nu are dreptul de patrimoniu.

Firmele din port sunt nemulţumite şi de felul în care este întocmit Master Planul - strategia de modernizare şi dezvoltare pe următorii 25 ani a Portului Constanţa, pe care trebuie să o elaboreze APMC şi consultantul Ernst&Young-Inros Lackner.

„APMC, în calitate de autoritate publică, îşi încalcă obligaţia de a supune consultării publice proiectele de interes deosebit“, arată operatorii portuari. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia Mazăre vrea să transforme Portul vechi în port turistic cu terase şi baruri (aşa cum este Portul Tomis, administrat tot de firme de casă), în detrimentul activităţii economice de amploare şi de perspectivă.

Conducerea Administraţiei Portuare a chemat sindicaliştii la negocieri tot marţi, la Constanţa. Greviştii au anunţat însă că vor merge la minister, aşa că au propus amânarea discuţiei pentru când manageriatul va avea şi soluţiile la problemele ridicate.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Ministerul Transporturilor, somat: „Ori ei, ori noi“. Sindicaliştii şi operatorii portuari, nemulţumiţi de administraţia Mazăre

Operatorul Portuar contestă Master Planul Portului Constanţa

FOTO VIDEO Portul Constanţa, de la proteste la vorbe grele. Sindicaliştii şi Radu Mazăre se acuză reciproc că servesc interesele unor grupuri

Angajaţii din Portul Constanţa încep protestele

Mazăre a rămas definitiv fără Portul Constanţa. Toate acţiunile companiei au revenit la Ministerul Transporturilor

Încep protestele în Portul Constanţa. Sindicaliştii declanşează demonstraţiile împotriva Ministerului Transporturilor

Directorii APC au venit cu jandarmii la muncă. Greviştii au ţinut piept forţelor de ordine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite