FOTO Toamna în culorile Dobrogei. Imaginile de vis din care cenuşiul lipseşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna, Dobrogea este un spectacol de culoare. În anotimpul în care verdele devine ruginiu, albastrul Mării Negre este mai intens, iar azuriul cerului este mai curat.

Noiembrie este luna aniversară a Dobrogei, când regiunea sărbătoreşte intrarea în componenţa României şi revenirea la matcă, după 458 ani de dominaţie otomană.

La 14 noiembrie 1878, pământul dintre Dunăre şi Marea Neagră devenea oficial al statului român în urma Războiului de Independenţă de la 1877. 

Iar la 23 noiembrie 1878, trupele comandate de Carol I traversau Dunărea pe la Brăila şi intrau în Dobrogea pentru a instala administraţia românească.

Dobrogea împlineşte astfel 139 ani de când este a României, iar România se bucură de ea în fiecare sezon. 

Toamna este anotimpul în care coloritul Dobrogei devine dramatic. Nuanţele proaspete pălesc făcând locul tonurilor tari de roşu, arămiu, galben, castaniu etc.

Din Munţii Măcinului, cei mai vechi ai României, trecând prin Delta Dunării până la Marea Neagră, călătorii asistă la spectacolul transformării Dobrogei într-un peisaj de film fantastic.

Împătimiţii fotografiei sunt ghizii care scotocesc cotloanele naturii pentru a surprinde frumosul din acele detalii colorate, pe care ochiul liber le-ar înregistra dacă ar fi cu adevărat liber - de cenuşiul care nu trebuie lăsat să se aştearnă.

În selecţia foto făcută de „Adevărul“, oameni pasionaţi de locul cărora le aparţin - Dan Cristian Mihăilescu, Maria Moise, Valerian Şarînga, Marius Dincă, Mihai Călin - vă oferă frânturile de toamnă pe care le-au imortalizat în vânătoarea lor de magie dobrogeană. 

Pe aceeaşi temă: 

Imagini de basm din Munţii Măcin, un loc plin de legende şi de spiritualitate

Jocul strugurilor storşi de fete şi vinul gustos obţinut cu dichis. Secretele somelierilor din regiunea Dobrogei

Oameni din Dobrogea la începutul anilor 1900: săraci, desculţi, arşi de soare, dar râzând fericiţi în colb

Tururi culturale în Dobrogea lui 2018. Vor fi vizitate obiective de patrimoniu din România şi din Bulgaria

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite