FOTO Regată pe apă şi uscat. Cele mai impresionante veliere au cucerit inima Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, cei mai încântaţi de veliere FOTO Mariana Iancu
Copiii, cei mai încântaţi de veliere FOTO Mariana Iancu

Eveniment inedit în Portul Constanţa: 13 veliere din România, Bulgaria, Malta, Marea Britanie, Rusia, Spania şi Turcia au ancorat la Constanţa şi au poftit la bord publicul larg.

Mii de constănţeni au mers sâmbătă, 24 mai, în Portul Constanţa pentru a urmări spectacolul velierelor. S-a stat la coadă minute în şir pentru a putea urca la bordul ambarcaţiunilor cu pânze.

S-au făcut fotografii, s-au ascultat povestirile echipajelor şi fiecare şi-a cumpărat câte o amintire de la standurile special amenajate. Brutarii s-au întrecut în a modela din cocă obiecte marinăreşti: ancore şi profiluri ale velierelor.

Organizatorii au pus la vânzare şi echipamente sportive, numai că preţurile au fost prohibitive. O vestă ajungea şi la suma de 937 de lei, iar un tricou 350 de lei.

Pe lângă bricul Mircea şi goeleta Adornate, care au reprezentat ţara noastră la regata Mării Negre, au putut fi admirate ambarcaţiuni din mai multe ţări: Sedov, Sea Adventure, Running on waves, Royal Helena, Mir şi Akela.

Prima navă cu pânze şi motor

Sedov

Sedov FOTO SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014

Velierul Sedov, numit iniţial Magdalene Vinnen II, a fost construit în Germania, în 1921. Constructorii au refuzat iniţial să-i ataşeze şi un motor, dar, după ce au analizat toate avantajele acestei îmbunătăţiri, au hotărât să o facă. Aşa a devenit Sedov prima navă cu pânze, dar şi cu motor, construită după principii moderne. Acum este cea mai mare navă cu pânze din lume.

Mir (pace) este nava-şcoală a Academiei Maritime Naţionale Amiral Makarov din St. Petersburg, Rusia. Velierul Akela a fost construit în Polonia în 1985 pentru Institutul de Transport al Apei din St. Petersburg. Acesta deţine acum 10 yachturi şi nave folosite pentru educaţie marină, iar Akela este unul dintre ele.

Ambarcaţiunile pot fi vizitate în perioada 24 - 27 mai 2014 în portul Constanţa.

În fiecare seară, sunt organizate concerte pe scena Terminal pasageri. Sâmbătă, concertele au fost susţinute de trupa Holograf şi Antonia.

Veliere in portul constanta

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Cele mai impresionante nave cu pânze vor acosta în Portul Constanţa

Jurnalul de bord al unui fost cadet de pe Bricul Mircea

FOTO Nava Şcoală Mircea a plecat în voiaj cu studenţii militari

Constanţa, gazdă a primei regate cu vele din Marea Neagră. Bricul Mircea va fi mesagerul României

FOTO Înoţi ca un marinar? Poţi câştiga Cupa oferită de Academia Navală Mircea cel Bătrân

Promisiunea Cercetaşului. Cercetaşii marini din Constanţa depun jurământul la bordul Bricului Mircea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite