FOTO Predare de ştafetă la Constanţa. Cel mai longeviv şef de post din ţară a fost premiat, laolaltă cu cel mai tânăr şef de post din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paraschiv Datcu, cel mai longeviv şef de post din ţară, de 34 ani la datorie
Paraschiv Datcu, cel mai longeviv şef de post din ţară, de 34 ani la datorie

Odată cu cei doi, Paraschiv Datcu din Tuzla şi Robert Sîrbu din Bărăganu, a fost felicitat unul dintre cei mai experimentaţi dispeceri ai Poliţiei - Constantin Grecu din Constanţa.

Agentul-şef principal Paraschiv Datcu de la Tuzla este cel mai longeviv şef de post din ţară, având 34 ani de carieră. În anul 1984, Datcu devenea unul din cei mai tineri şefi de post din ţară, funcţie în care a activat apoi timp de 30 ani.

Pentru meritele sale în siguranţa comunităţii, Primăria Tuzla l-a desemnat cetăţean de onoare al aşezării. Datcu rămâne totuşi la datorie, prin fiica sa, poliţist local. 

Celălalt veteran este agentul şef principal Constantin Grecu, dispecer al Poliţiei Constanţa, care a lucrat în instituţie nu mai puţin de 29 ani, dintre care 15 ani numai la dispecerat. El s-a numărat printre cei care au făcut demersuri pentru funcţionarea unui dispecerat modern, pe măsura cerinţelor şi nevoilor comunităţii.

Poliţiştii Paraschiv Datcu şi Constantin Grecu au primit marţi, 5 martie, diplome de excelenţă şi medalii de onoare.

„Vom rămâne cu inima alături de Poliţie, căreia i-am dedicat cei mai buni ani din viaţa noastră“, au spus la unison cei doi poliţişti.

Paraschiv Datcu şi Constantin Grecu s-au pensionat la termen, predând ştafeta unor colegi mai tineri care s-au remarcat la rândul lor prin rezultate deosebite.

Este cazul agentului Robert Sîrbu de la Bărăganu, cel mai tânăr şef de post din ţară, care a salvat de la moarte un hoţ de fier vechi, riscându-şi viaţa. Infractorul săpase un tunel subteran pentru decuparea unei conducte dezafectate, iar malul se prăbuşise peste el.

Complicele lui a fugit, iar cel care a sărit să-l salveze a fost tocmai poliţistul. El s-a băgat în tunelul surpat, săpând pămntul cu mâinile goale, până a reuşit să-l aducă la suprafaţă pe cel prins înăuntru care era în pericol să se sufoce.

Pentru modul în care a acţionat, Robert Sîrbu a primit o scrisoare de felicitare de la comanda Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa.

El a primit totodată vestea că va fi propus pentru a fi desemnat Poliţistul Anului. Agentul de poliţie este promoţie a Şcolii de agenţi de poliţie Câmpina - august 2010 şi este şef de post din 2012.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite