FOTO Peisaj de toamnă la Marea Neagră. Teribiliştii au făcut baie în mare, deşi a fost arborat steagul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şezlongurile, de prisos FOTO Mariana Iancu
Şezlongurile, de prisos FOTO Mariana Iancu

Plaja, până mai ieri, a gemut de turişti. Acum, a fost luată în stăpânire doar de pescăruşi. Şezlongurile care săptămâna trecută erau insuficiente sunt de prisos acum pe nisip.

Salvamarii au arborat steagul roşu în staţiunea Mamaia, semn că scăldatul este interzis. Numai că sunt şi teribilişti care s-au aruncat în valuri. Disperaţi, salvamarii i-au fluierat minute în şir. Într-un final, trei bărbaţi care ajunseseră până la geamandură au făcut cale întoarsă.

Cum frigul, ploaia şi vântul i-a alungat de pe plajă, mulţi turişti s-au îndreptat spre faleza Cazinoului din Constanţa, la o plimbare. Numai că cântul care bătea aici îţi tăia răsuflarea. Cu toate acestea, nu s-au dat bătuţi şi s-au bucurat de aer curat, cu miros de alge.

Un trubadur concura la atmosfera Art Nouveau de pe faleză. Toţi trecătorii se fotografiau având ca decor Cazinoul, simbolul oraşului Constanţa. Clădirea emblemă a devenit o ruină. La parter nu mai sunt geamuri. Prin găurile hâde s-au pus placaje inestetice de lemn.  

În zona Vraja Mării, tinerii liceeni şi studenţi se întreceau la Competiţia Internaţională de Roboţi Subacvatici din România.

Printre probele de concurs ce au loc se numără proba de viteză în cadrul căreia  roboţii trebuie să execute un traseu prin apa, prin 3 porţi, şi să se întoarcă la poziţia de start în cel mai scurt timp; obţinerea de mostre de nisip, scoici, de pe fundul mării; culegerea celor 2 crabi (de plastic); recuperarea cufărului-comoară de pe fundul mării (adâncime aprox 1.5m); dezamorsarea şi aducerea la mâl a unui balon de plastic; recuperarea scafandrului (un manechin de plastic) de pe fundul mării( la 2 m adâncime).

De asemenea, se va mai derula o misiune reală de inspecţie video a unei epave aflate la 10 m adâncime, la ieşire din Portul Tomis, cu primele două echipe câştigătoare, care vor fi luate de o barcă de agrement.  
Pe plaja Modern, nicio ţipenie de turist. Marea crease cratere în nisip. Apa mării avea două culori: lăptoasă la ţărm şi verde în larg.  

Mult mai animată a fost duminică zona mall-urilor. Era coadă la intrarea autoturismelor în parcarea arhiplină.

Vă mai recomandăm:

Capcanele mării: cum să ne ferim de gropile de sub apă

Tragedie la Mamaia. O fetiţă de 5 ani şi tatăl său au murit înecaţi

Un turist a murit pe plajă, în urma unui infarct

O tânără a fost lovită de un skijet, în staţiunea Mamaia


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite