Vacanţă în Kefalonia, insula grecească decorată cu munţi stâncoşi de care se loveşte turcoazul Mării Ionice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul şi plaja Assos de pe insula grecească Kefalonia FOTO kefaloniacollection.com
Portul şi plaja Assos de pe insula grecească Kefalonia FOTO kefaloniacollection.com

Doctorul Bogdan Ivănescu, cofondator şi vicepreşedinte A.R.B.A.C.S. (Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem), povesteşte despre următoarea sa destinaţie de vacanţă, insula grecească Kefalonia, o zonă muntoasă bogată în peşteri în care peisajul este completat de turcoazul Mării Ionice.

Kefalonia, o insula in vestul Greciei, este urmatoarea destinatie de concediu de anul acesta. Eu si sotia mea vom pleca impreuna cu sase prieteni, in cursul lunii iulie. M-a atras faptul ca este o insula si ca atare numarul de turisti este, cu siguranta, mai mic decat in zonele turistice ale Greciei continentale.

In plus, exista cateva vestigii istorice interesante si formatiuni naturale care merita vizitate precum castelul Assos, ridicat de venetieni pentru a stopa atacurile piratilor, sau cenota (n.r. piscina naturala) Melissani, care, in mitologia greaca mai era cunoscuta drept pestera nimfelor. Daca vom gasi nimfe acolo, promit sa le fac poze!

Pe langa pestera Melissani, despre care am auzit ca rivalizeaza ca frumusete cu faimoasele cenote din Yucatan, voi vizita plaja Myrthos, una dintre cele mai bune plaje din lume, care primeste anual distinctia "Blue Flag". In alta zi, mi-am propus sa merg pe insula Ithaca, pe care Homer a prezentat-o omenirii ca fiind casa lui Ulise.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite