FOTO Autospecială-girafă şi costum de pirotehnist, echipamente europene pentru pompierii Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, fascinaţi de eroii care se luptă cu focul FOTO IGSU
Copiii, fascinaţi de eroii care se luptă cu focul FOTO IGSU

Noile dotări au fost cumpărate cu bani europeni, printr-un program comun al României şi Bulgariei, care doresc să sporească securitatea în intervenţii pe zona Dunării.

Echipamente de intervenţie în caz de urgenţă, cumpărate printr-un program transfrontalier româno-bulgar pe zona Dunării, au ajuns marţi, 19 martie, la Constanţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa a primit pentru pompieri o autospecială de intervenţie pentru salvare la înălţime şi un costum de pirotehnist.

Recepţia echipamentelor a avut loc la Giurgiu, într-un cadru festiv la care au luat parte oficiali români şi bulgari: şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - general de brigadă dr. Ioan Baş şi şeful Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria - comisar şef Nikolay Nikolov.

Proiectul se numeşte „Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border“ şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

În dotarea pompierilor români au intrat din această zi o autospecială de intervenţie pentru salvare de la înălţime, patru autospeciale cu apă şi spumă şi echipamentul de salvare pentru mijloace aeriene, ca şi costumul care va proteja specialiştii pirotehnişti.

Totodată, oficialii români şi bulgari au semnat planul de intervenţie comună în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni de la data semnării contractului de finanţare. Are un buget total de 11,508,928.63 euro, dintre care 3,56 milioane euro revin Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă).

Alte 6 ambulanţe şi 3 autosanitare SMURD au fost primite în ultima perioadă de ISU Dobrogea, achiziţionate tot prin programe europene, în parteneriat cu bulgarii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite