Cea mai frumoasă şansonetă, cântată de Ioana Lucia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Lucia Berechet din Constanţa FOTO Liceul George Călinescu
Ioana Lucia Berechet din Constanţa FOTO Liceul George Călinescu

O elevă de clasa a V-a de la Liceul Teoretic George Călinescu, Ioana Lucia Berechet, este câştigătoare a Marelui Premiu al Concursului Naţional Francochanson.

Ioana Lucia Berechet, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic George Călinescu din Constanţa, a participat la începutul lunii martie la Buzău, la a patra ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Francofonă Francochanson şi a obţinut Marele Premiu.

Competiţia a fost organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău în două secţiuni - gimnaziu şi liceu - fiind adresată elevilor iubitori de cântec în limba franceză.

Membrii juriului s-au declarat impresionaţi de frumuseţea glasului fetei de numai 12 ani. Ioana Lucia este deja premiată la alte festivaluri din ţară. Eleva din Constanţa a uimit juriul şi prin solidele sale cunoştinţe de limba franceză, acumulate de la începutul anului şcolar sub îndrumarea profesoarei Iulia Gârbocea, la Liceul Teoretic George Călinescu Constanţa.

„Este cea mai mare realizare a mea, după ce, cu o săptămână în urmă, am ocupat locul doi şi am primit premiul Andantino la Festivalul Mărţişorului Bucureşti.

Concursul a fost unul puternic, iar între locul II, locul I şi trofeu nu au fost decât câteva sutimi. Emoţiile au fost foarte mari, însă marele premiu constituie o mare bucurie pentru mine“, a declarat Ioana Lucia Berechet.

Evenimentul se constituie într-un preambul la manifestările naţionale ce au loc în această săptămână dedicată Francofoniei. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite