Forțele Navale Române, misiune în Marea Mediterană pentru combaterea traficului de produse petroliere, droguri și persoane

0
Publicat:

Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale ambarcate, a plecat vineri, 5 mai, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”.

Fregata „Regele Ferdinand” - foto: Forțele Navale Române
Fregata „Regele Ferdinand” - foto: Forțele Navale Române

Misiunea se va desfășura în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie.

Marinarii militari români vor asigura respectarea embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean.

„Participarea Armatei României, cu capabilități ale Forțelor Navale Române și ale Forțelor pentru Operații Speciale, la Operația „IRINI” se execută pentru a îmbunătăți situația de securitate din Marea Mediterană și pentru a sprijini efortul comun de încetare a conflictului din Libia, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană”, transmit Forțele Navale.

Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei.

Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite