Alarmă la bordul unei nave de pescuit. O mină marină a fost descoperită în trauler UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un obiect asemănător unei mine marine a fost descoperit în traulerul unei nave de pescuit, la o distanță de opt mile marine travers de Capu Midia. Forțele Navale au reușit să o neutralizeze.

Mină marină FOTO: Forțele Navale Române
Mină marină FOTO: Forțele Navale Române

UPDATE Scafandrii EOD ai Forțelor Navale au neutralizat prin distrugere, o mină marină care punea în pericol navigația și activitățile de pescuit, în apropierea litoralului românesc.

După ce a plecat din portul militar Constanța, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), având la bord scafandrii EOD din Serviciul de Luptă Permanent de Intervenție, a ajuns în raionul maritim în care se afla nava de pescuit „Flamingo 4”, în jurul orei 15.45-16.00. Puitorul 274 a rămas la o distanță de siguranță, iar de la bord a fost coborâtă o ambarcațiune cu scafandrii EOD, care s-au deplasat la fața locului, pentru a analiza obiectul suspect, prins în plasa pescadorului.

„În urma cercetării, scafandrii EOD au constatat că obiectul respectiv este o mină marină din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a fost agățată de traulerul navei „Flamingo 4”. Mina marină a fost eliberată din plasa pescadorului și a fost distrusă pe fundul apei, la adâncimea de 10 m, prin detonare de la distanță, după ce „Flamingo 4” s-a îndepărtat la o distanță de siguranță”, transmit Forțele Navale.

Mina neutralizată FOTO: Forțele Navale Române
Mina neutralizată FOTO: Forțele Navale Române

Știrea inițială

Nava de pescuit „Flamingo 4”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezența unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler.

„Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat intervenția cu puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord”, transmit Forțele Navale Române.

Nava a ieșit din portul militar Constanța în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat

Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine.

De la începutul războiului din Ucaina până în prezent, au fost confirmate și distruse, 68 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite