Focare de varicelă în școli și grădinițe. Mai mulți copii au ajuns la spital cu forme grave ale bolii

0
Publicat:

Mai multe focare de varicelă au fost semnalate în unele şcoli şi grădiniţe din Constanța, conform Radio Constanța.

Varicelă
Varicelă

Medicii spun că, deocamdată, nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă și că, de la începutul acestui an.

„Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța spun că în unitatea medicală sunt internați copii care au scarlatină sau forme complicate de varicelă.

„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, conform purtătorului de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Iancu.

Împotriva varicelei există un vaccin, însă acesta nu este inclus în schimba națională de imunizare, astfel că trebuie cumpărat de părinți. În cazul scarlatinei nu există un vaccin, iar tratamentul trebuie făcut întotdeauna într-o unitate sanitară.

Un medic din Sibiu avertizează cu privire la „cocktailul infecţios” care circulă printre copiii de grădiniță.  „În această perioadă, în creșe, grădinițe și școli circulă virusurile gripale A și B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (amigdalita, scarlatina) și alți viruși care determină îmbolnăviri cu febră înaltă și stare generală proastă. Acest cocktail infecțios este sârguincios întreținut de miserupismul societății legat de sănătatea și starea de bine a copiilor”, a scris Egri Eduard pe Facebook.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite