Festivalul „Mamaia 6o de ani“: lângă colaci de plajă, reclame la pariuri și miros de ulei prăjit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât Teatrul de Vară este o ruină, organizatorii Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” au amenajat o scenă în zona Piațetei Perla.

Locul unde a fost amplasată scena festivalului FOTO Florin Cocargeanu
Locul unde a fost amplasată scena festivalului FOTO Florin Cocargeanu

Florin Cocargeanu, fostul viceprimar al Constanței, consideră că administrația liberală și-a bătut joc de un brand al litoralului. „Mamaia 60 de ani“ este numele pe care administrația liberală l-a ales pentru a-și bate joc, atât de banii publici, cât și de un brand național ce, la un moment dat, reprezenta o emblemă pentru Constanța.

Se lucrează de zor la scena din piațeta Perla pentru ceea ce se vrea a fi o resuscitare a festivalului, organizată din banii constănțenilor, cărora li se va cere și o taxă de intrare. O scenă făcută pe repede-înainte, lângă colaci de plajă, reclame la pariuri și miros de ulei prăjit“, scrie el pe Facebook.

Teatrul de vară se află doar la câțiva metri distanță. Din păcate, clădirea este o ruină.

Cum arată Teatrul de vară din Mamaia FOTO Florin Cocargeanu
Cum arată Teatrul de vară din Mamaia FOTO Florin Cocargeanu

„În prezent, procesul de reabilitare a Teatrului de Vară este blocat în proceduri administrative, mascate de explicații și scuze cu iz politic. Dacă într-adevăr le-ar fi păsat, Teatrul ar fi fost gata până acum. Suma alocată pentru lucrări este de 4,6 milioane de euro, însă liberalii au considerat că este mai oportun să toace 1 milion de euro pe o improvizație, o insultă adusă brand-ului „Festivalul Mamaia n jurul clădirii și în complex, miros pestilențial, gunoaie, urină, fecale și afișe „Mamaia 60 de ani“, dezvăluie fostul viceprimar al Constanței.

În decembrie 2022, Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, anunța reabilitarea Teatrului de Vară din Mamaia, dar lucrările nu au început. De aceea, ediția aniversară se va desfășura în Piațeta Perla.

Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia”, care va avea loc în zilele de 25, 26 și 27 august 2023, pe scena din Piațeta Perla din Mamaia, revine în atenția publicului, după o absență de 11 ani.

Evenimentul va aduce, pe scena din Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, concerte și recitaluri susținute de cei mai îndrăgiți artiști din muzica ușoară românească. 

Pe durata celor trei zile de festival, pe scenă vor urca artiști îndrăgiți.

Vineri, 25 august, vor fi aplaudați Carmen Trandafir, Călin Geambașu, Xenti Runceanu & Andreea Runceanu, K1, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Florentina Ciună, Romanița Duminică. Recitaluri - Direcția 5, Holograf.

Sâmbătă, 26 august, vor concerta Gabriel Cotabiță, Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Dani Ionescu, Anca Florescu, Jazzy Jo, Anca Țurcașiu. Recitaluri – Proconsul, Cargo.

Duminică, 27 august, vor urca pe scenă Miki ex-Kpital, Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Călin Goia, Sergiu Cioiu, Gabriela Atanasov, Betty Iordăchescu, Hara, Vlad Nicolici. Recitaluri – Voltaj, Loredana & Banda Agurida. Programul poate suferi modificări.

Alături de artiștii invitați și de momentele speciale pregătite pentru public se va afla Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, dirijată de Daniel Jinga. Ediția aniversară a evenimentului va fi prezentată de Liana Stanciu și Aurelian Temișan.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite