Femeie agresată la protestul de la Primăria Constanţa. A îndrăznit să nu fie de acord cu manifestanţii pro Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a fost agresată la protestul care se desfăşoară miercuri, 9 aprilie, în faţa Primăriei Constanţa. Ea venise cu o petiţie la primărie şi a îndrăznit să nu fie de acord cu manifestarea pro Mazăre.

Constanţa Damian, o constănţeancă venită la primărie pentru soluţionarea unei probleme, a fost agresată de manifestanţii veniţi din cartierul social Henri Coandă, care demonstrează pentru eliberarea primarului Radu Mazăre.

Femeia îndrăznise să nu se declare de acord cu protestul organizat de susţinătorii lui Radu Mazăre. A fost îmbrâncită, huiduită, lovită, astfel că s-a refugiat în primărie, nu înainte de a fi împinsă şi a cădea pe treptele instituţiei.

Paznicii primăriei nu au schiţat un gest. Şeful dispozitivului a promis că va face cercetări de ce subordonaţii lui n-au potolit manifestanţi violenţi. „Au fost şi jandarmi aici, dar au plecat cum au venit protestatarii“, a arătat şeful pazei.

Protestul a fost „spontan“ - a declarat Jandarmeria Constanţa, al cărui echipaj de intervenţie a asistat discret, de la distanţă la toată desfăşurarea evenimentelor. Atitudinea jandarmilor este surprinzătoare, dată fiind mobilizarea riguroasă şi numeroasă de la manifestările paşnice ale ecologiştilor şi activiştilor civili.

„Sunt 20 jandarmi acolo, femeia a avut un conflict cu cei care s-au adunat la protestul spontan, le-a adresat cuvinte“, a specificat purtătorul de cuvânt Sorin Trancă.

Manifestaţia fusese anunţată încă din seara de marţi, de la ora 19, de când a izbucnit revolta din cartierul social. Protestul a fost televizat în direct de televiziuni naţionale, iar demonstranţii au transmis că miercuri, la ora 10, vor fi în faţa primăriei.

image

Nevoiaşii din campusul social construit de Radu Mazăre demonstrează pentru primarul care le-a dat o casă. „Dacă nu era el, eram în stradă acum. Dormeam prin gară, muream“, dau mărturii oamenii care locuiesc în containerele puse la dispoziţie de municipalitate.

Primarul Radu Mazăre a fost reţinut de DNA şi va fi prezentat miercuri instanţei din Bucureşti cu propunere de arestarea preventivă pentru 29 zile.

Protestul de la Primăria Constanţa, cu locuitorii cartierului social Henri Coandă Foto Mariana Iancu

image

Vă mai recomandăm

Revoltă în cartierul Henri Coandă. Nevoiaşii lui Mazăre protestează

Mazăre, acuzat de luare de mită. Procurorii îl duc în arest pentru 24 ore. Primarul a luat şpagă 175.000 euro de la un afacerist

Radu Mazăre, adus cu duba şi mascaţi la DNA Bucureşti: „Pentru ce mă luaţi?“. Anchetatorii: „Pentru luare de mită“

Dosar nou la DNA pentru Radu Mazăre. Primarul Constanţei este cercetat pentru construirea cartierului Henri Coandă

FOTO Casa lui Nicuşor Constantinescu, percheziţionată cu mascaţii la uşă

Tactica folosită de DNA pentru săltarea lui Nicuşor Constantinescu. Unul dintre ofiţerii sub acoperire i-a strâns mâna şi l-a pupat urându-i „La mulţi ani!“

FOTO VIDEO Nicuşor Constantinescu, reţinut pentru 24 ore de către procurorii DNA Bucureşti. Şeful CJ Constanţa e acuzat de abuz în serviciu

Radu Mazăre, suspect de infecţie prostatică. „La mine au greşit, dar la Nicu situaţia e serioasă“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite