Farsă la 112. Salvatori puşi degeaba pe drumuri de oameni care se distrau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autospeciale ISU, o ambulanţă, poliţişti şi jandarmi au fost puşi pe drumuri de un apel fals la telefonul de urgenţă 112.

Printr-un apel la 112, salvatorii erau anunţaţi că un bărbat a căzut într-o groapă de aproximativ 3 metri adâncime, la Ferma Domeniul Bogdan din apropiere de Cernavodă, judeţul Constanţa. Apelul a fost efectuat în seara zilei de marţi, 4 februarie, în jurul orei 22.00.

Spre locul indicat de apelant au plecat două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD B din cadrul Detaşamentului Medgidia ai ISU Dobrogea.

„Ajunse la faţa locului, colegii au început să verifice fiecare groapă din perimetrul fermei. Din informaţiile primite ar fi vorba despre un bărbat de aproximativ 54 de ani, lucrător în cadrul fermei. Pompierii verifică întregul perimetru şi fiecare canal tehnologic din zona respectivă”, transmitea în cursul nopţii, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

În sprijinul pompierilor militari au venit şi echpaje ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

„La un moment dat, echipajele de poliţie şi jandarmi s-au retras, ulterior i-au anunţat şi pe colegii noştri că au reuşit să ia legătura atât cu persoana care a sunat la 112 cât şi cu cel presupus căzut în groapă, aceştia afirmând că au făcut o farsă. Se vor face demersuri pentru ca cele două persoane să fie sancţionate conform legislaţiei în vigoare”, mai spun reprezentanţii ISU.

În cursul dimineţii de miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia au identificat apelantul, acesta fiind sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Amenda este de 500 de lei, cu posibilitatea de a achita doar 250 de lei într-un termen de 15 zile.

Pe aceeaşi temă:

Accident mortal. Un muncitor a căzut de la 6 metri înălţime, de pe un bloc aflat în construcţie

Un marinar dat dispărut, căutat de 8 zile de echipaje ISU în apele Dunării

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite