Farmecul Orientului. Straie otomane de Curte, expuse la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Straie otomane de Curte
Straie otomane de Curte

La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va avea loc luni, 19 mai, la ora 17.00, vernisajul expoziţiei „Straie Otomane de Curte ”, create de artista ceramistă Yıldız İbram.

Evenimentul este organizat de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Yunus Emre Enstitüsü Centrul Cultural Turc Constanţa. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 19 mai - 1 iunie.

Yıldız İbram s-a născut la Cernavodă. Înca din copilărie a participat la tabere de olarit în zone din Transilvania unde a lucrat cu lutul roşu (terracotta). În anii de liceu a perseverat în arta olăritului învăţând să creeze în stilul tradiţional românesc ceramica de Horezu.

În anul 1995 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, după care s-a mutat la Istanbul. Un an mai târziu şi-a  înfiinţat propriul Atelier de Ceramică „Yıldız Seramik” în zona Beyoğlu , Istanbul.

În 2009 a participat cu una din lucrările sale  la vernisajul expoziţiei “Galben de Inoasa. Întâlniri după Brâncuşi“ organizat la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu. Lucrarea sa este una din colecţiile permanente expuse la muzeu.

Ulterior, a fost certificată de către Ministerul Culturii şi Turismului al Republicii Turcia ca artist în arte tradiţionale turceşti, specializare ceramică.

Yıldız İbram

Yıldız İbram  FOTO Arhivă personală
 
 
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite