EXCLUSIV Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parohul Ciprian Stoichin (în albastru) şi Arhiepiscopul Teodosie, la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena FOTO Facebook
Parohul Ciprian Stoichin (în albastru) şi Arhiepiscopul Teodosie, la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena FOTO Facebook

Părintele Ciprian Stoichin, consilierul cu numărul 2 al Arhiepiscopului Tomisului, a fost şantajat de doi teologi cu o filmare în care apărea în timpul unei partide de amor cu o prostituată.

Un zvon a tulburat preoţimea din Constanţa în preajma Sărbătorilor de Paşti din 2012. Apăruseră rumori despre existenţa unor imagini compromiţătoare cu slujitori ai Bisericii. În înregistrările video, făcute pe ascuns, nişte preoţi fuseseră filmaţi întreţinând, fiecare în parte, relaţii sexuale cu o enoriaşă.

Oamenii Bisericii erau chemaţi la sfeştanie acasă la femeie, apoi erau cinstiţi cu băutură până li se ameţea judecata. Când preoţii erau aghesmuiţi bine, enoriaşa ataca punându-şi nurii la bătaie. Aceştia cedau şi întreţineau cu ea relaţii sexuale, fără să se gândească vreo clipă la consecinţe.

În scurt timp, preoţii se confruntau cu urmările. Erau contactaţi de doi tineri teologi, Marcel Marin şi Ionuţ Picu, care le cereau bani, 100.000 euro, în schimbul casetei video. Unul dintre preoţi s-a spovedit Poliţiei şi a avut curaj să-şi asume plângerea. Reuşise să negocieze cu şantajiştii suma de 15.000 euro.

La cercetările făcute de Poliţie, enoriaşa s-a dovedit a fi o prostituată tocmită de Marcel Marin şi Ionuţ Picu să-i ademenească pe purtătorii de sutană. Ea a plecat între timp în Spania. Complicii săi, Marin şi Picu, sunt cercetaţi acum în stare de libertate pentru şantaj. Dosarul este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Actorii din faţa şi spatele camerei XXX

Marcel Marin este un teolog pasionat de culturism. Are 29 ani şi a făcut parte din Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, cu care a câştigat titlul de campion mondial la Olimpiada Corală 2012 din Statele Unite ale Americii. Marin a participat şi la concursul X-Factor, cu trupa Just Us, formată din 5 teologi de la Corala Armonia. Soţia sa aşteaptă un copil care va veni pe lume la finele lui septembrie.

Prima mărturisire a preotului şantajat

Ionuţ Picu are 27 ani şi este nepotul preoţilor Picu din Constanţa. Tânărul este cunoscut pentru antecedentele sale penale. În 2009, împreună cu un complice, Picu s-a aruncat de la etajul al treilea al unui bloc, fiind surprins în apartamentul unui prieten pe care voia să-l jefuiască de banii strânşi la nuntă.

Victima celor doi şantajişti este un prelat din Arhiepiscopia Tomisului. Părintele Ciprian Stoichin, în vârstă de 35 ani, este unul dintre consilierii Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, responsabil pe probleme administrativ-bisericeşti. Preotul este, de asemenea, paroh la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa. Când a căzut victimă şantajiştilor, slujea ca paroh la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol.

Stoichin nu a picat întâmplător în plasa şantajiştilor. Enoriaşii săi din Techirghiol povestesc amuzaţi cum „popa - deh, tinerel, frumuşel“ a fost prins de preoteasă cu o admiratoare chiar în dormitorul conjugal. A fost iertat atunci de nevastă - o avocată din Constanţa, iar preotul a primit „premiu“ o parohie centrală din Constanţa.

După izbucnirea scandalului, luni dimineaţă, părintele Ciprian Stoichin a plecat de acasă, cu tot cu familie, către o destinaţie necunoscută. Nu a mai răspuns la telefon până seara târziu.

„Ar fi bine ca autorităţile să-şi facă treaba şi atâta tot. Vom aştepta să vedem ce va fi şi cu asta basta. Împotriva mea măsuri s-au luat. Eu mi-am împlinit toate cele“, a declarat părintele Ciprian Stoichin, în exclusivitate, pentru „Adevărul“.

Clopotarul spune tot

Reacţia lui Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului a dat o singură declaraţie de presă. „Fiind vorba de o anchetă în derulare a poliţiei, care cercetează o infracţiune deosebit de gravă, instituţia noastră nu va face niciun fel de comentariu cu privire la aceasta.

Începând cu luna august a anului trecut Arhiepiscopia Tomisului a încetat orice colaborare cu una dintre persoanele cercetate, care avea şi calitatea de membru al coralei, iar cealaltă persoană anchetată nu are nicio legătură cu Eparhia Tomisului. Ne exprimăm speranţa că Parchetul va face lumină în acest caz, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. În funcţie de evoluţia dosarului cercetat, Arhiepiscopia va demara o anchetă disciplinară“, se arată în comunicatul de presă.

Ancheta disciplinară însă nu poate să ducă decât la un singur rezultat - preoţii care au călcat strâmb vor fi excluşi din biserică sau vor avea opţiunea să se retragă pustnici la o mânăstire dintr-un alt judeţ.

Ionuţ Picu nu va fi niciodată acceptat în rândul preoţilor, iar Marcel Marin şi-a pierdut deja postul de diacon la Corala Armonia. Situaţia lor s-a agravat atunci când înaltele feţe bisericeşti au aflat că anchetatorii i-au prins în flagrant când primeau mită. Chiar şi aşa, Arhiepiscopia a vrut să ascundă acest scandal de ochii enoriaşilor şi ai presei, iar ÎPS Teodosie a discutat cu şeful IPJ Constanţa pentru a ţine dosarul departe de public.

Arhiepiscopia Tomisului a mai trecut printr-un scandal asemănător. În 2008, preotul Florin Ciutoiu de la Biserica Sfântul Andrei din Cernavodă a fost filmat în aceeaşi postură, pentru a fi şantajat. Ciutoiu s-a autosuspendat de la slujire şi a fost transferat disciplinar la o parohie din judeţ.
 
Lungul şir de păcate

Scandalul sexual se adaugă celor deja notorii din Arhiepiscopia Tomisului. Un alt consilier al arhiepiscopului, preotul Valeriu Roman, a provocat în ianuarie 2013 un accident în lanţ având o alcoolemie de 2,45. Tot în ianuarie 2013, un preot din Viişoara, Dănuţ Costan, a fost oprit de la slujire pentru că făcea ritualuri de exorcizare.

În februarie 2013, alt preot misionar, Gabriel Bucică, a fost dovedit traficant de droguri. În martie 2013, preotul Nicolae Picu a fost caterisit pentru că a trecut bunurile Bisericii Sfântul Mucenic Mina pe numele fundaţiei care a ridicat lăcaşul de cult. După numai câteva zile, în timpul unei slujbe la acea biserică, un alt preot, Remus Dumbravă, a intrat în colaps şi a murit.

O serie de preoţi au fost caterisiţi după ce i-au fost ajutoare arhiepiscopului Teodosie. Alţii, deşi au încălcat legile scrise şi nescrise, sunt protejaţi în continuare de arhiepiscop.

Vă mai recomandăm

Şantaj sexual cu preoţi şi prostituate la Arhiepiscopia Tomisului

Doi hoţi au ajuns la spital după ce au căzut de la etajul trei

Ei sunt campionii olimpici în sutană. Ascultaţi Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, cea mai bună din lume! FOTO/VIDEO

FOTO Arhiepiscopia Tomisului, zguduită de un nou scandal. Preot de la Catedrală, traficant de etnobotanice

Preotul Valeriu Roman, autorul unui accident în lanţ - alcoolemie de 2,45

DEZBATERE ADEVĂRUL Fenomenul Viişoara. Părintele exorcist Dănuţ Costan - condamnat de Biserică, apărat de oameni

Preotul Remus Dumbravă a murit. Atacul cerebral suferit la slujba de Sfântul Maslu i-a fost fatal

Măsuri extreme. Preotul Nicolae Picu a fost caterisit, iar Biserica Sfântul Mina - închisă

 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite